Re: výdaje na benzín???
Děvčata, já teda nevím, ale mám za to, že OSVČ si nemůže do nákladů dávat benzin, který projede z domova do firmy... aspoň kamarád se o to pokusil a dopadl velmi špatně. Nebo se něco v zákoně změnilo? Něco jiného jsou přejezdy mezi jednotlivými provozovnami... např. hl.sídlo - kancelář doma, v bydlišti, a pak provozovna -např. kosmetický salon někde jinde..... to ano, to si může pendlovat celkem jak uzná za vhodné (teda ale aby to bylo reálné, neboť i zde platí, že oprávněnost prokazuje OSVČ)..... ale z domova do místa podnikání, to teda bych osobně neriskla.........
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2006 17:30
Chtěla jsem se zeptat,začala jsem podnikat na ŽL, ale každý den dojíždím do firmy (asi 40km denně), šlo by vyúčtovat náklady za benzín jako výdaje? Má to možná ještě jeden háček, auto, kterým jezdím není registrované na mě, ale na otce. Někde jsem, ale slyšela,že by to mohlo snad jít na základě bezplatného vypůjčení podle §659 občanského zákoníku. Musela bych se pak registrovat k silniční dani? Děkuji za jakoukoli radu.Šárka