Bankovní výpisy

• (neregistrovaný)

8. 4. 2006 18:06

Byla tady diskuze jak zaúčtovat co nejrychleji dlouhý bank.výpis.
    Zkouším si demoverzi Účta, a nemohu zjistit jak lze zaúčtovat dlouhý bank.výpis"jedním vrzem" Prosím, jde to? Díky moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2006 20:44

Martina (neregistrovaný)

Re: Bankovní výpisy
      Nevím co přesně myslíte tím "jedním vrzem", ale pokud máte na mysli Účto od p.Tichého a spol, můžete účtovat výpis přes Závazky a pohledávky, zaúčtování plateb, výběr plateb. Musíte ale účtovat o každé položce zvlášť. Pokud používáte homebanking, dají se jednotlivé položky načíst, musí to ale být nastavené v parametrech firmy. Já osobně používám tento program již několik let a jsem s ním maximálně spokojená. Doporučuji se podívat na Nápověda/Hledat v textech. Najdete tam jak doporučené postupy účtování, tak názory ostatních uživatelů. Program má také svojí konferenci, přihlásit se můžete na www.ucto2000.cz. Jestli jsem nepochopila podstatu vašeho dotazu, napište klidně znovu.

• 8. 4. 2006 21:38

Petra (neregistrovaný)

Díky za cenné informace. Tím " jedním vrzem " je myšlena věta použitá v posledním přspěvku z 5.4.nazvaným Jaký program a
      Obrana účta. Postup, který popisujete, jsem našla, ale myslela jsem si, že to jde ještě rychleji. Díky.

• 8. 4. 2006 22:04

Petra (neregistrovaný)

Doplňuji - ještě v uvedené diskuzi je odpověď paní Evy M. (z 5.4.v 17.34: " Při úhradě doplníte jen výpis či pokl.doklad a datum (a ještě když je to hromadný výpis či hromadná úhrada, tak jsou tam aparátky na zrychlení". Tak tyto aparátky jsem nenašla.Mohu poprosit o nakopnutí? Moc děkuji předem.

• 9. 4. 2006 10:52

Martina (neregistrovaný)

Tak jsem si přečetla celou diskuzi a bylo to zajímavé počtení. Dle mého názoru p. Vašek Účto moc neovládal, protože o tom co psal, že v Účtu postrádá, tak tam všechno je. Mně dosovský program vyhovuje, myš by mi při účtování překážela. Doporučuju Vám i sledovat spodní lištu, bývají tam odkazy na různé funkce. Navíc pod F7 nebo TAB se schovávají různé číselníky, usnadňující práci.
      Pokud tedy budete účtovat výpis, /ZaP-zaúčtování-výběr plateb/stikněte F7 na dokladu, otevře se Vám číselník dokladů. Zde nastavíte číslo výpisu, odentrujete a doplníte datum úhrady. Pak už jen jednotlivé položky, které jsou uhrazeny, označíte F8 a program už doklad i datum doplní sám. Datum můžete případně upravit. Poplatky i jíné položky, které nemáte v závazcích, můžete doúčtovat po stisku F2. Poté ESC a přejděte na Přesun do deníku, kde si můžete ještě jednotlivé položky zkontrolovat a zkontrolovat i zůstatek na účtě. A tím máte zaúčtováný celý výpis. Nemusíte tak každou položky účtovat jednotlivě. Doufám, že jsem Vám alespoň trochu pomohla. Jinak Vám skutečně doporučuji zaregistrovat se na konferenci Účta, mně osobně hodně pomohla.

• 9. 4. 2006 20:06

Petra (neregistrovaný)

Tisíceré díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).