Re: Prosím daňaře - § 4 písm. u ZDzP
Ještě jsem našla stanovisko MF k DB. Tam je napsáno, že jsou osvobozeny příjmy, pokud bude zrušena nájemní smlouva (a tu mám ikdyž tam nebydlím) k bytu a použije-li popl. získané porstředky na uspokojení bytové potřeby nejpozději do 1 roku po roce následujícím, kdy úhradu přijal. To mi připadá, že by se splnilo, ale mám ten druhý byt. Pokud prodám i ten (což je v plánu) a vše + ještě úvěr půjde na výstavbu RD tak co???
Re: Prosím daňaře - § 4 písm. u ZDzP
změnou trvalého bydliště nic nevyřešíte, zákony platí pro všechny FU stejně. § 4, odst. 2) písm. u) tento příjem osvobozuje v případě, že tyto prostředky použijete do jednoho roku na uspokojení bytové potřeby
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2006 19:29
2 roky vlastním čl. práva a zároveň pronajímám dr. byt + trvalé bydlište mám v jiném bytě.Nyní jej chci úpl. převést na podnájemníky a veškerý příjem z tohoto převodu použít na stavbu RD. Vztahu je se na mě písm u § 4 ZDzP? vypadá to, že každý FÚ tosi toto písemeno vykládá jinak. Který postup je správný? (osvobození nebo plati daň). Nebo to řešit změnou trvaleho bydliště, tak abych danově spadala pod Fu, kde je to osvobozeno?! Kdo mi může podat závaznou odpověď? Fin. ředitelství?Děkuji moc za radu. Už jsem z toho celá zoufalá a připadám si jako v Koucourkově.