Re: POSÍM O POMOC!!!
>Neporadím asi úplně 100%ně, ale my jsme měli problém s nadměrným hlukem, když nám pod okny postavili supermarket a spustili ventilaci a větřáky atd. Neřešila jsem to osobně, ale vím, že jsme se (dům) obraceli na hygienu, která prováděla měření hlučnosti. Nějaký zákon říká, kolik hluku smí být .... bohužel prošli tím měřením, takže se to dál neřešilo, z pohledu zákona nebylo co... to je jediné co mě napadá. Ale po mnoha reportážích z televize, si matně pamatuju, že problém s nadměrně hlučnou diskotékou neřešili nijak extra úspěšně. I když.... teď už bylo vydáno několikrát rozhodnutí o odstranění hotové stavby, která některé náležitosti nesplnila, což dřív též byla utopie, třeba se něco změnilo..... nic jiného, než ta hygiena mě nenapadá....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 4. 2006 10:22
Jsme nájemníci, jejichž byty přímo sousedí (společná stěna) s provozovnou baru. Již několik let s tímto barem bojujeme. Vadí nám nadměrná hlučnost lynoucí se z tohoto baru, dále vývod ventilace z kuchyně, který je vyveden přímo pod okna nájemníků. Výjimkou není ani skutečnost, že se v prostorách baru konají živé koncerty.
Může nám někdo poradit, na jaké instituce se obrátit a jak věc řešit, tak, aby jsme mohli nadále žít v poklidu a mohli uspokojit základní potřebu a sice spánek...? Hluk totiž pokračuje i po 22 hodině, avšak i před touto hodinou je to opravdu k nevydržení...máme i v tomto případě nějakou oporu v zákoně?
Podle nás není budova zkouladována na provozování živých vystoupení hudebních kapel, ale nevíme, jak postupovat.
PS: Ačkoliv jsme nesčetněkrát přivolali městskou policii, ale ta nám nebyla nic platná.
Děkujeme za pomoc a pochopení.