Re: Faktura -Doklad?
pokud tomu správně rozumím tak vám jde o evidenci faktur? faktury by měli mít náležitosti stanovené zákonem a nejsem si jistá, ale raději je lepší je mít v tištěné podobě a hezky založené. Program myslíte pro vedení účetnictví? to Vám nemůže nikdo nařídít, to je Vaše věc.
Ještě je důležité jaký doklad vystavujete Vy za odběr zboží. Ten by měl být taky uchováván.
Snad jsem Vám trošku poradila
z vašeho dotazu mě jímá děs a ježí se vlasy, ať podnikáte jakou chcete formou -stánek, kamenný obchod či e-shop, pokud to máte na IČO, tzn. OSVČ ať už jako hlavní či vedlejší činnost, tak je dosti jasně řečeno, co a jak se musí evidovat pro vyčíslení daně z příjmu. bez ohledu na to, zda jste plátce DPH. To je další věc. Jestli tomu rozumíte tak, jak se ptáte, tak si rychle najděte někoho, kdo Vás trošinku vzdělá, nebo si to nechte někde zpracovat. A dohodněte se včas, ať víte, co a jak máte v průběhu roku uschovávat. To jestli si koupíte SW, vytvoříte sám, např. v excelu, koupíte "papírovou" formu evidence je věc nepodstatná. Hodně úspěchů. ať případný postih není dražší než výdělek z této činnosti. Jinak přeji hodně úspěchů.
Pani ci slecno Verco , dekuji za slusny vyklad a ponauceni moje jedina otazka smerovala k tomu zda je poviny SW ci zdali si to mohu sam vytvori a to jste me odpovedela , dalsi body co mam uschovavat atd . jste nemusela vypisovat to bych asi nemohl podnikat nevedet toto ale jsem presto rad ze jste si nasla cas na tyto radky..
Pani ci slecno Verco , dekuji za slusny vyklad a ponauceni moje jedina otazka smerovala k tomu zda je poviny SW ci zdali si to mohu sam vytvori a to jste me odpovedela , dalsi body co mam uschovavat atd . jste nemusela vypisovat to bych asi nemohl podnikat nevedet toto ale jsem presto rad ze jste si nasla cas na tyto radky..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2006 6:44
Dobry den , prosim o radu , vlastnim e-shop, nejsem platce dph : pri objednavce mi je automaticky zaslana faktura s cenou datem a popiskem zbozi , staci tuto fakturu uschovat pro FU kdyz platim dan z prijmu , nebu musim mit specialni danovy doklad ci program ?
dekuji moc za radu