Re: Pro 1 - číslování a Účto
Nevím sice na jaký příspěvek jste tímto reagoval,žádný jsem nenašla, ale konkrétně v Účtu je možné evidovat veškeré hotovostní doklady bez čísla. Nepustí vás bez označení dokladu, ale bez čísla dokladu ano. Navíc je pak možné, po výběru určité skupiny dokladů, všechny jednorázově očíslovat nebo i přečíslovat.
Ano, prošlo kontrolou FÚ, doklady neočíslované, ale srovnané chronologicky a když jdou částky za sebou, nemá s tím FÚ problém. něco jiného by bylo, kdyby pár dokladů bylo přeházených. Ale pokud je nemáte volně v krabici, nic se nerozhází a není námitek.
Jinak prosím, jak v účtu doklady jednorázově očíslujete nebo i přečíslujete? Díky
Peněžní deník, seznam-shift+F3-vybrat podle dokladu/skupina dokladů -zadám označení dokladu a mám hotový výběr dokladů. Pak musím mít kurzor na dokladu a stisknu Alt+F1 a tam už si z nabídky vyberu, jestli chci doklady očíslovat nebo přečíslovat.
Já si tedy doklady čísluju až na konci roku, dopíšu čísla i na doklady a tím si i zároveň kontroluji, jestli mám zaúčtované všechny doklady a ve správné výši.
Re: V té souvislosti Money (?)
To má nějaký význam nečíslovat doklady nebo je očíslovat až ve vhodné chvíli? Jediný důvod, který mě napadá, není moc legální. Vlastně je to trestný čin :-)
Mimochodem vítám vás zpátky, Blanko - 31.33 jste vyhlásila, že vás celou noc nikdo neuvidí a už je 10.4. :-))) J.F.
***........sem se trochu zapomněla :-))))))))) Přišla jsem o něco? :-))))) S tím číslováním mi jde jen o to, že když jsem zkoušela (znova) Money, tak mě prostě nepustil opravit čísla dokladů. Pokud narážíte na číslování dokladů v DE, tak já je čísluji - přestože nemusím - ale pro vlastní přehled. Při mé skleróze bych zapomněla, který už tam mám :-)))) ***
v Money se nastaví při nastavení roku - např.faktury vydané ...číslování VF103....001.....takže pokud nenastavíte tak musíte vždy psát,pokud nastavíte na poč.roku tak vám to samo čísluje a už nejde přepsat...
spíše by mne zajímalo,pokud děláte někdo v Money jak jste spokojeni s nabídkou sestav - tisky čerpání dovolené,přesčasové práce,roční výpočet prům.stavu pracovníků...to se mi nepodařilo najít....díky za nápovědu..
>>>>*** Neznáte, prosím, někdo způsob jak v Money obejít
>>>>číslování nebo bez problému změnit čísla dokladů?
>>>>Díky
>>>>***
>>>**********************
>>>To má nějaký význam nečíslovat doklady nebo je
>>>očíslovat až ve vhodné chvíli? Jediný důvod, který mě
>>>napadá,
>>>není moc legální. Vlastně je to trestný čin :-)
>>>Mimochodem vítám vás zpátky, Blanko - 31.33 jste
>>>vyhlásila, že vás celou noc nikdo neuvidí a už je
>>>10.4.
>>>:-))) J.F.
>>>*********************
>>
>>***........sem se trochu zapomněla :-))))))))) Přišla
>>jsem o něco? :-))))) S tím číslováním mi jde jen o
>>to,
>>že když jsem zkoušela (znova) Money, tak mě prostě
>>nepustil opravit čísla dokladů. Pokud narážíte na
>>číslování dokladů v DE, tak já je čísluji - přestože
>>nemusím
>>- ale pro vlastní přehled. Při mé skleróze bych
>>zapomněla, který už tam mám :-)))) ***
>
>v Money se nastaví při nastavení roku - např.faktury
>vydané ...číslování VF103....001.....takže pokud
>nenastavíte tak musíte vždy psát,pokud nastavíte na poč.roku
>tak vám to samo čísluje a už nejde přepsat...
>Jde to přepdat,pokud nezaúčtujete-klikněte na 3 tečky a dejte si číslo jaké chcete,ale nesmíte mít zaúčtováno-to už pak nejde opravit.Jiřina E.
>spíše by mne zajímalo,pokud děláte někdo v Money jak
>jste spokojeni s nabídkou sestav - tisky čerpání
>dovolené,přesčasové práce,roční výpočet prům.stavu
>pracovníků...to se mi nepodařilo najít....díky za nápovědu..
Pracuji v Účtu od r. 1992. Po zadání data při zadání -DOKLADU- nepoužívám F7!!!, ale pouze zapíši (dříve používané d),nebo nyní P nebo V, u f poř. číslo např. smlouvy, u F v.s., u zápočtů Z.
a časem přes -Pořadí vět- "srovnám" podle data. Tak mohu klidně
a řádně zaevidovat např platbu (paragon) z 2.1.2005 až dne 30.3.2006 a "sám" se přesune na správné datum bez nutnosti
"přečíslovávat" (což Účto již několik let umí) a hlavně "přeznačovat"
= přepisovat nebo přelepovat ČÍSLA na dokladech. Můj vynález to není, žádný chaos nevzniká, neboť když se to umí je to drnkačka. Někde tomu říkají know-houw aby to vypadalo světově.
Zde jsem to zveřejnil ve vztahu k vyjádření paní RadkyB, která popisuje co s prudiči dělají když nejsou očíslovány doklady.
Číslování dokladů totiž žádný předpis nenařizuje. Stačí takto?
>>Psal jste, pokud to není vtip, že nečíslujete
>>doklady.
>>Ale pokud pracujete v Účtu, program vám hotovostní
>>doklady bez pořadového čísla nezaeviduje. Myslím, že
>>žádný účetní program "nepustí" doklad bez čísla. Takže
>>váš
>>vynález je v tom, že tato čísla nezapisujete na
>>doklad? Jaký to má smysl, kromě chaosu v dokladech?
>
>Pracuji v Účtu od r. 1992. Po zadání data při zadání
>-DOKLADU- nepoužívám F7!!!, ale pouze zapíši (dříve
>používané d),nebo nyní P nebo V, u f poř. číslo např.
>smlouvy, u F v.s., u zápočtů Z.
>a časem přes -Pořadí vět- "srovnám" podle data. Tak
>mohu klidně
>a řádně zaevidovat např platbu (paragon) z 2.1.2005 až
>dne 30.3.2006 a "sám" se přesune na správné datum bez
>nutnosti
>"přečíslovávat" (což Účto již několik let umí) a
>hlavně "přeznačovat"
>= přepisovat nebo přelepovat ČÍSLA na dokladech. Můj
>vynález to není, žádný chaos nevzniká, neboť když se to
>umí je to drnkačka. Někde tomu říkají know-houw aby to
>vypadalo světově.
>Zde jsem to zveřejnil ve vztahu k vyjádření paní
>RadkyB, která popisuje co s prudiči dělají když nejsou
>očíslovány doklady.
>Číslování dokladů totiž žádný předpis nenařizuje.
>Stačí takto?
> Můžete klidně používat F7 nebo TAB, stačí si nastavit číslo dokladu na nulu a u plus 1 dát N a nebude to číslovat, jen zapíše název dokladu.
>
*** Ano, takhle jste to nenapsala. A je dobře, že jste napsala způsob, jakým třeba chce správce donutit poplatníka, aby je očísloval. Jen nevím, proč je zapotřebí nazývat prudičem někoho, kdo tvrdí, že žádný zákon mu neukládá doklady číslovat a třeba je i nečísluje. A "vypráskat účetního......." - tohle je nutné? A myslíte, že kvalita účetního je v tom, že doklady čísluje, hvězdičkuje, značí morseovkou nebo neznačí vůbec? ***
Upřímně, Blanko, kdyby někdo jiný, než pan 1 napsal, že nečísluje doklady, tak bych si myslela, že je to cvok a prase a vůbec bych se tím nezabývala. Ale protože 1 je určitě špička ve svém oboru (moc se omlouvám za tuto lichotku - víckrát se mi to doufám nestane), tak jsem ty příspěvky přečetla pozorně a snažím se přijít na to, jaký to má efekt doklady nečíslovat. Dodatečné zařazování dokladů = jediné jednoznačné plus. Využití nějaké specifické funkce Účta, které neznám, nebo úmyslný zmatek? Dovedu si představit při menším rozsahu účetnictví, ale při tisících dokladů hledat podle datumů nebo variabilních symbolů? Jednodušší způsob než číselná řada k orientaci v dokladech nevidím. J.F.
*** Souhlasím, Jani. Ale právě proto, že jde i o to KDO a JAK to napíše, tak lze usuzovat, oč mu jde. Já si prostě pořád myslím, že tomu, kdo DE takhle presentuje, jde o to, aby poukázal na jednoduchost DE. Aby zbytečně nebyli stresováni ti, kteří si DE vedou třeba sami a najednou zjistí, že dodají doklad a mají hrůzu z toho, jak ho dodatečně napasují do té číselné řady, aby jim ho někdo nevyhodil. A jak to říct jednodušeji než tak, že žádné číselné řady být nemusí? A je zvláštní jak my, kteří se účetnictvím živíme, se toho chytneme, jako něčeho, co nám nabourává to naše osvědčené a bojíme se, že nám někdo vezme naše číselné řady :-))))))))))))))))) ***
Mně připadá jako vzrušující dobrodružství, když objevím v zákonech a předpisech cokoliv, co mně umožní zlepšit, zjednodušit, zpříjemnit si práci. Proto mně třeba debata na tohle téma zajímá víc, než po sté odpovídat na společné zdanění a podobně. Ale jsem tolerantní a nevadí mi tady ani ty stále se opakující dotazy. Tak prosím tolerujme se navzájem a dopřejme si i trochu toho odreagování :-) J.F.
Vážená, nikdo vám nebere názor, že číslování dokladů je praktické.
Znovu podotýkám nikdo !!!! Ale také NIKDO (ani FÚ) nemůže nikoho buzerovat aby číslování dokladů používal a natož se ohánět zákony a pak zjistit že žádný zákon to nenařizuje. V tom je ten problém. Pokud je pro vás číslování (nebo jiné označování) dokladů
praktické NIKDO vás nebude chválit ani tupit (mimo jedinců, kteří
zákony neznají a nebo ti, jak uvádí paní Blanka, kteří si pouze myslí,
že to musí být. Pokud nepotřebujete provádět "optimalizaci" DE,
nezabýváte se s takovým problémem nebo to dokonce neumíte,
nikdo se na vás zlobit nebude. Pokud budete "nucena" k takovým to činnostem, pak rychle pochopíte každou pomůcku,která vám tuto práci usnadní. Nevím kolik je na tomto odborném serveru cvoků a prasat, kteří "optimalizují" daňové základy dodatečným zařazováním dokladů (a kteří to umí),a tak raději hovořím v jednotném čísle. Pokud klient donese "starý***" doklad a já jej
zařadím dle data správně, tak budu přečíslovávat jak evidenci tak
i samotné doklady? Tak blbej a pracovitej zase nejsem. Jsem natolik
chytrej, že jakýkoli "opravený záznam a doklad" je pro lidí typu paní RadkyB něco jako červený hadr pro ... a jasná navigace k průšvihu.
Kdežto "tisíce" dokladů srovnaných dle DATA a druhů v krabici od banámů přímo hřeje na duši, neboť z tohoto uspořádání v žádném případě jakékoliv pochybnosti o správnosti "účtování" nevznikají.
***např. od bráchy, kterému vymalovali kancelář a on "jede na %"
nebo mě jej kamarád prodá na burze za DPH+5%
Vážená, pokud chcete znát počty "cvoků a prasat" na tomto serveru požádejte pana Hakena o anketu:
Cvoci a prasata se sami označí * ostatní /. Já *
Re:
>
Tak blbej a pracovitej zase nejsem.
>Jsem natolik
>chytrej, že jakýkoli "opravený záznam a doklad" je pro
>lidí typu paní RadkyB něco jako červený hadr pro ... a
>jasná navigace k průšvihu.
>Kdežto "tisíce" dokladů srovnaných dle DATA a druhů v
>krabici od banámů přímo hřeje na duši, neboť z tohoto
>uspořádání v žádném případě jakékoliv pochybnosti o
>správnosti "účtování" nevznikají.
>***např. od bráchy, kterému vymalovali kancelář a on
>"jede na %"
>nebo mě jej kamarád prodá na burze za DPH+5%
*** Jenže člověk musí být nejdříve "blbej a pracovitej", aby došel k tomu, že tudy cesta nevede :-))) A ať se někomu tahle diskuze zdá sebenesmyslnější, tak mě přivedla k jedné věci: moje vlastní "nečíselná řada", ve které se vyznám jen já (to kvůli mé skleróze) a klient (to pro případ, že bude kontrolován a já už tady nebudu) ***
>
>>
>
>praktické NIKDO vás nebude chválit ani tupit (mimo
>jedinců, kteří
>zákony neznají a nebo ti, jak uvádí paní Blanka, kteří
>si pouze myslí,
>že to musí být. Pokud nepotřebujete provádět
>"optimalizaci" DE,
>nezabýváte se s takovým problémem nebo to dokonce
>neumíte,
>nikdo se na vás zlobit nebude. Pokud budete "nucena" k
>takovým to činnostem, pak rychle pochopíte každou
>pomůcku,která vám tuto práci usnadní. Nevím kolik je na
>tomto odborném serveru cvoků a prasat, kteří
>"optimalizují" daňové základy dodatečným zařazováním dokladů (a
>kteří to umí),a tak raději hovořím v jednotném čísle.
>Pokud klient donese "starý***" doklad a já jej
>zařadím dle data správně, tak budu přečíslovávat jak
>evidenci tak
>i samotné doklady? Tak blbej a pracovitej zase nejsem.
>Jsem natolik
>chytrej, že jakýkoli "opravený záznam a doklad" je pro
>lidí typu paní RadkyB něco jako červený hadr pro ... a
>jasná navigace k průšvihu.
>Kdežto "tisíce" dokladů srovnaných dle DATA a druhů v
>krabici od banámů přímo hřeje na duši, neboť z tohoto
>uspořádání v žádném případě jakékoliv pochybnosti o
>správnosti "účtování" nevznikají.
>***např. od bráchy, kterému vymalovali kancelář a on
>"jede na %"
>nebo mě jej kamarád prodá na burze za DPH+5%
>
>Vážená, pokud chcete znát počty "cvoků a prasat" na
>tomto serveru požádejte pana Hakena o anketu:
> Cvoci a prasata se sami označí * ostatní /. Já *
>
>všimla jsem si jak jste tady před časem horlil proti manipulaci s doklady, jaký je to podvod, to jste chtěl druhé vychovávat k poctivosti,když jejich dotazu plynulo,že něco takového by chtěli dělat, teď už zase nabádáte k šikovnému zařazování cizích dokladů, co na to vaše páteř, máte nějakou? jste snad had? to vám zatím Jana ještě nepsala
>
>
Nikoho nenabádám, pouze konstatuji know-houw. Ti kteří
tento způsob znají a obdrželi označení od odbornice "cvoci a prasata" tak ti jemon souhlasně pokyvují hlavami a ti,
co to dosud nepoznali mají možnost poznat způsob jak si usnadnit práci s "přečíslováváním" v evedenci i na dokladech.
No a s tou páteří? Tu musíme ohýbat všichni včetně mě i Vás. Nebo snad ještě teď platíte min. ZP 1218,- Kč? a pro r- 2006 se chystáte vypočítat pojistné na ZP a SP z 45% vyměřovacího základu pro ZP a SP?. Pokud máte ještě chuť diskutovat o "podvodech" zvolte vhodný nadpis nové zprávy a jedeeem...
Paní Jana o mně napsala, že jsem vůl jak anděl. Tak se jí m§žete zeptat, jestli má anděl páteř jako ohebnou had, nebo pevnou jako vůl.
Re: Šikovná daňová optimalizace
Anglicky umím pouze utíkat a ještě k tomu pomalu.
Pokud by mě klienti chtěli platit v librách místo v korunách
(stejné nominální hodnoty) jsem ochoten investovat do
učebnice angličtiny pro začátečníky. Pokud by mě ji někdo
nevěnoval i s paragonem o nákupu abych mohl i dále uplatňovt "optimalizaci". Člověk se musí hodně otáčet aby nějakou korunu vydělal, protože jak zde bylo již několikrát vysloveno:
Práce je poslední pokus jak se dostat k peněům (jakékoliv měny).
nevím, kde berete tu jistotu vědět, co pro lidi mého typu atd...vůbec mě neznáte. poté, co někteří (nebudu vás ani paní Drobnou jmenovat:-))) reagovali na můj nick jako na červený hadr, jsem sem přispívala chvíli pod jiným nickem,. a ejhle, nejen vy, ale i paní Drobná nejen že neoponovali, ale naopak jste podporovali mé názory:-))))
jako fú nepožaduji číslování dokladů, ale pokud je např. 1000 dokladů, neseřazených a neočíslovaných v krabici od bot či v igelitce, nějak to řešit musím:-)
předem jsem tu napsala, že vzhledem k tomu, že tu někteří mají problém s tím, že za jejich peníze brouzdám po netu (i když píšu ve svém volném čase:-() a na mé odpovědi reagují jako na červenej hadr jen podle nicku, budu sem chodit pod jiným nickem. co je na tom ubohého? chtěla jsem si jen ověřit, jestli je to můj subjektivní dojem.
to jako, že radím blbě pod nickem toho, kdo radí dobře???? nebojte se, tak ubohá nejsem a mým původním záměrem bylo pomoct, protože pohled z druhé strany mohl být pro vás plus. ale změnilo se to na boj fú proti zbytku světa. nechápu prostě tu averzi vůči mě, tedy spíš proti mému nicku. a po tom, pod jakým nickem jsem tu byla je vám prdlajs. a nebojte se, radila jsem dobře. i 1 to potvrdila:-)
ostatní mohou posoudit. dost dlouho jsem zde přispívala jen pod RadkaB, a jen jednou jsem se opravdu blbě spletla. hned jsem se omluvila a přiznala chybu (kdyby to tak uměl každý:-). jinak ani jednou jsem netvrdila žádnou blbost. takže závěr si asi udělal každý sám. a nemám se za co stydět, to mi věřte:-))
zkuste na chvíli zapomenout, že jsem z druhé strany barikády a pak čtěte:
-fú nenutí nikoho, aby čísloval, ale nebude se hrabat v krabici od banánů s neseřazenými doklady s rizikem, že mu pak
subjekt řekne, že doklad tam byl. a krabice od banánů plná dokladů opravdu nejde sepsat do protokolu o předání
-fú tu není od toho, aby trávilo pár dní hledáním patřičných dokladů, tato povinnost lze přenést legálně na subjekt a nevím, proč jí nevyužít
-k vypráskání účetního - kdyby vám váš účetní předal vaše doklady zpřeházené v igelitce, zaplatila byste mu za práci? prosím o upřímnou odpověď
-nemusíte mi říkat, v čem je kvalita účetního, to vím. ale svou práci bych já osobně chtěla předat tak, abych se nemusela za ni stydět. a krabice od bot plná neseřazených dokladů není pěkná vizitka.
BTW panu 1 jsem položila u zmíněné diskuze pár otázek. ani na jednu neodpověděl.:-(
*** Když upřímně, tak upřímně :-))) Předně ale musím říct, že mě mrzí, že se to dostává do tak osobní roviny.
Doklady přeházené v igelitce - pokud si dobře vzpomínám, tak tohle jste poprvé použila Vy - nikdo před Vámi o takovém způsobu evidence nemluvil. Pořád bylo jen dokola opakováno (jedničkou), že doklady nemusí být číslovány. Tady bylo naopak řečeno (jedničkou), že pokud budou uspořádány podle data a druhu, pak je to v pořádku. A jestli bych zaplatila, za takhle předanou práci? Za tu v té igelitce asi ne, za uspořádané zaevidované doklady, ve kterých se vyznám, ano. A já tvrdím pořád - ať si DE vede každý jak chce v rámci zákona s tím, ať se v tom vyzná.
A nevím, proč Vám někdo neodpovídá na otázky - možná je přehlédl, možná ignoruje a možná jen nechce. Ale to asi neovlivníte Vy ani nikdo jiný. Zkuste mu to nařídit "z moci úřední" :-))) A promiňte mi mou upřímnost ale často tady takhle vystupujete. Já nechci zapomenout, že jste z druhé strany barikády, protože je to tady užitečné (to Vaše působení tady) a každý by si tady mohl vyzkoušet případnou komunikaci se správcem daně - všem by to prospělo. Kdysi jste napsala, že jste se rozhodla tady působit, aby byla napravena reputace FÚ. Ale přece tím, že napíšete, že máte vždycky pravdu a jen když napíšete, že "se domníváte", tak někdo o ní může i zapochybovat, tu reputaci u mnoných moc nenapravíte. A to píšu hlavně proto, že já mám se správce daně ty nejlepší zkušenosti a opravdu nikdy se ke mě nikdo nechoval způsobem, jaký používáte Vy. Já jsem si spíše začala uvědomovat, jaké mám asi štěstí v kontaktu s těmi, se kterými jsem. Tohle je jen můj názor a určitě se mnou hodně lidí souhlasit nebude - ale to je už riziko každého názoru.. ***
Tohle je jen můj názor a určitě se
>>mnou hodně lidí souhlasit nebude - ale to je už
>>riziko
>>každého názoru.. ***
> No váš názor tady zaznívá stále, a zřejmě usilujete
>o to mít vždycky poslední slovo. Mohla bych vám ale
>říct, že překrucujete to, co napsal někdo jiný, kdo se
>opovážil mít jiný názor
*** Neusiluji o to mít poslední slovo, hlavně ne to opravdu poslední :-))) Pokud byste to tedy napsat mohla, tak napište, co překrucuji. A co, proboha, hrozí tomu, kdo by měl jiný názor než já? Vždyť já se tolikrát spletla, tolikrát jsem ujela.........a pokousala jsem snad někoho, kdo mě opravil? ***
No, ono aby se někdo opovážil mít jiný názor tak k tomu je potřeba o problematice alespoń něco vědět a pak mohu obhajovat svůj názor, i když bude dle mínění jiných špatný. Budu-li mít dostatek argumentů (v našich případech odkazů na znění zákonů, stanoviska kontrolních orgánů prověřených stanoviskyjejich nadřízených ev. rozsudků soudů) budu svůj názor obhajovat. Bohužel někdy
se to nemusí podařit, neboť jak vyplývá ze stanovisek i MF,
stale více vítězí názor, že pokud zákon poruší úředník, tak zákon neporušuje. A je jenom na odvaze (morální a finanční) zda jsem ochoten a schopen jít proti všem nejen po přečtení Jiráska.
Pozn. i s paní Blankou alias -bdm- se rád "rafnu" hlavně že mě to pomůže pochopit okolnosti za kterých uvažují jiní.
Přečtete si některé naše "diskuse". Někdy jsme se zvájemně nepřesvědčili, dále zastáváme svoje rozdílné názory (možná někdy chybné), ale abychom je mohli obhajovat, museli jsme si prohlubovat znalosti o této problematice.
Musíme si objasnit, zda budeme zastávat názor, že je důležitější
CO kdo řekne než KDO co řekne a zda budeme požadovat, aby jeho názory byly ověřitelné ne jenom JÁ jsem řekl/a z moci úřední.
To, že mě kdokoliv jakkoliv nadává např. - vůl jak anděl- mě nemůže odradit od prostudování dostupných podkladů, čemuž věnuji podstaně více času než přemýšlení o -krávo nebesská- aby byla zachována zoologická a sakrální správnost komunikace
a vzájemného oslovování.
.
>A nevím, proč Vám někdo neodpovídá na otázky - možná
>je přehlédl, možná ignoruje a možná jen nechce. Ale to
>asi neovlivníte Vy ani nikdo jiný. Zkuste mu to
>nařídit "z moci úřední" :-))) A promiňte mi mou upřímnost
>ale často tady takhle vystupujete. Já nechci zapomenout,
>že jste z druhé strany barikády, protože je to tady
>užitečné (to Vaše působení tady) a každý by si tady mohl
>vyzkoušet případnou komunikaci se správcem daně - všem
>by to prospělo. Kdysi jste napsala, že jste se
>rozhodla tady působit, aby byla napravena reputace FÚ. Ale
>přece tím, že napíšete, že máte vždycky pravdu a jen
>když napíšete, že "se domníváte", tak někdo o ní může i
>zapochybovat, tu reputaci u mnoných moc nenapravíte. A
>to píšu hlavně proto, že já mám se správce daně ty
>nejlepší zkušenosti a opravdu nikdy se ke mě nikdo
>nechoval způsobem, jaký používáte Vy. Já jsem si spíše
>začala uvědomovat, jaké mám asi štěstí v kontaktu s těmi,
>se kterými jsem. Tohle je jen můj názor a určitě se
>mnou hodně lidí souhlasit nebude - ale to je už riziko
>každého názoru.. ***
Blanko napsala jste to moc hezky, naprosto s vámi souhlasím. Když mi někdo neodpovídá na otázky, hledám chybu na své straně. Mrzí mě, že se paní Radko necháváte strhnout k osobním invektivám, neustále vyhrožujete, že přestanete vystupovat pod svým jménem a máte utkvělou představu, že proti vám osobně tady někdo něco má. Není to tak a já jsem si od počátku vážila vaší odvahy vystupovat tady z pozice "druhé strany". Tak neztrácejte nervy. A už bych nechala toho dohadování, nahoře se objevil pan Haken a já bych nerada, aby smazal to uznání otcovství :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
10. 4. 2006 13:22
Psal jste, pokud to není vtip, že nečíslujete doklady. Ale pokud pracujete v Účtu, program vám hotovostní doklady bez pořadového čísla nezaeviduje. Myslím, že žádný účetní program "nepustí" doklad bez čísla. Takže váš vynález je v tom, že tato čísla nezapisujete na doklad? Jaký to má smysl, kromě chaosu v dokladech?