Výpovědˇ

• (neregistrovaný)

10. 4. 2006 15:03

prosim o radu...podala jsem vypoved ze zamestnani kde stale jeste pracuji jako prodavacka,ale jeste mi nebyla podepsana.Dnes mi moje vedozuci volala ze mi vypoved nepodepise protoze jsem do vypovedi podala duvod vypovedi a to:zadam o rozvazani pracovniho pomeru v souvislosti se zhorsujicimi se podminkami.A tim padem se informovala v uctarne ze to nema podepisovat dokud tam ty zhorsujici podminky nevypisu konkretne a ze nedostala predem zadnou pisemnou stiznost takze mam prinest novou vypoved se vsim vypsanym nebo bez te vety,ktera je duvodem (v souvislosti se zhorsujicimi se podminkami)Prosim poradte,zakon o nicem takovem prece nehovori nebo ano?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2006 15:10

pája (neregistrovaný)

Re: výpovědˇ
      Podle dotazu jste podala zaměstnavateli žádost o rozvázání pracovního poměru Dohodou, tam musí zaměstnavatel souhlasit a dohodu podepsat. K tomu ho nemůžete nijak donutit. Důvod, který tam chcete uvést nic nezmění na skutečnosti, že chcete skončit prac.poměr.
      Jestliže nebude zaměstnavatel souhlasit s Dohodou, zbývá Vám už jenom možnost podat skutečnou výpověď, jako Váš jednostranný pracovněprávní úkon, se kterým už zaměstnavatel nemusí souhlasit a nic podepisovat, ale musíte dodržet dvouměsíční výpovědní dobu.

Takže záleží na Vás, jestli nebudete trvat na uvedení důvodů Dohody o ukončení pr.poměru nebo zda se rozhodnete pro možnost výpovědi.

• 10. 4. 2006 15:17

betty (neregistrovaný)

ˇ
      ne,ne nejedna se o vypoved dohodou, ale dvoumesicni vypovedni dobu.I tak ma pravo mi ji nepodepsat?

• 10. 4. 2006 15:34

anonym (neregistrovaný)

jenom musíte doložit, že ji zaměstnavatel obdržel, a správně odpočítat výpovědní lhůtu, ta začíná běžet 1. dne následujícího měsíce od doručení, doufám, že vás nepletu.Zaměstnavatel ji podepisovat nemusí , jak je psáno výše.

• 10. 4. 2006 15:39

pája (neregistrovaný)

Přesně tak, výpověď dáte Vy, doručíte prokazatelně zaměstnavateli a na konci výpovědní lhůty se sbalíte a odejdete, jak výše psáno. Zaměstnavatel nemá možnost Vám v tom zabránit.V.podaná v dubnu- 2 měsíce= V. a Vi. 2006, 30.6.06 končíte.Pozor ale na doručení, jestli odmítá podepsat převzetí, zašlete na doručenku poštou a není co řešit.
      Ještě detail- máte-li podepsanou hmotnou odpovědnost, musíte vše řádně předat.

• 10. 4. 2006 18:34

betty (neregistrovaný)

´
      dekuji vsem za rady...zrovna jsem se vratila z prace,kde jsem byla resit to z jakeho duvodu mi nechce podepsat prevzeti.Rekla ze ucetni ji rekla at nepodepisuje,tak ze to nepodepise a ucetni taky ne.Pozadala jsem cislo na ucetni,ktere jsem bez problemu dostala ale k memu prekvapeni mi zacala rikat ze tu vypoved necetla.tak jsem ji precetla tu konkretni vetu,kvuli ktere mi to udajne nepodepise ona ani vedouci a zjistila jsem ze nevidi duvod kdyz tu vypoved poslu ji faxem nebo postou nebo po nakem kolegovi ktery ji to doruci nevidi duvod proc by nepodepsala prevzeti a ze nevi proc ma vedouci nechce podepsat prevzeti.Smala se.Bezela jsem opet za vedouci toto vse ji rekla,ta na to ze z ni delaji asi blazna,ze ji to rekli jinak a ze kdyz mi to prevzeti pry podepisou,tak ze jim to hned posle a bude to v pohode.Pry mame na to cely mesic tak do te doby to urcite vyresime.Ale ona mi mou vypoved -prevzeti do ruky nedala.Co ted?Mam prichystanou tu druhou vypoved kde jsou vypsany body ktere souviseji s moji vypovedi,je to vetsinou vse co se tyka moji vedouci atd.

• 10. 4. 2006 18:48

betty (neregistrovaný)

>>
      >>>>ne,ne nejedna se o vypoved dohodou, ale dvoumesicni
      >>>>vypovedni dobu.I tak ma pravo mi ji nepodepsat?
      >>>jenom musíte doložit, že ji zaměstnavatel obdržel, a
      >>>správně odpočítat výpovědní lhůtu, ta začíná běžet 1.
      >>>dne následujícího měsíce od doručení, doufám, že vás
      >>>nepletu.Zaměstnavatel ji podepisovat nemusí , jak je
      >>>psáno výše.
      >>Přesně tak, výpověď dáte Vy, doručíte prokazatelně
      >>zaměstnavateli a na konci výpovědní lhůty se sbalíte
      >>a
      >>odejdete, jak výše psáno. Zaměstnavatel nemá možnost
      >>Vám
      >>v tom zabránit.V.podaná v dubnu- 2 měsíce= V. a Vi.
      >>2006, 30.6.06 končíte.Pozor ale na doručení, jestli
      >>odmítá podepsat převzetí, zašlete na doručenku poštou
      >>a
      >>není co řešit.
      >>Ještě detail- máte-li podepsanou hmotnou odpovědnost,
      >>musíte vše řádně předat.

>dekuji vsem za rady...zrovna jsem se vratila z
      >prace,kde jsem byla resit to z jakeho duvodu mi nechce
      >podepsat prevzeti.Rekla ze ucetni ji rekla at
      >nepodepisuje,tak ze to nepodepise a ucetni taky ne.Pozadala jsem
      >cislo na ucetni,ktere jsem bez problemu dostala ale k
      >memu prekvapeni mi zacala rikat ze tu vypoved necetla.tak
      >jsem ji precetla tu konkretni vetu,kvuli ktere mi to
      >udajne nepodepise ona ani vedouci a zjistila jsem ze
      >nevidi duvod kdyz tu vypoved poslu ji faxem nebo postou
      >nebo po nakem kolegovi ktery ji to doruci nevidi duvod
      >proc by nepodepsala prevzeti a ze nevi proc ma vedouci
      >nechce podepsat prevzeti.Smala se.Bezela jsem opet za
      >vedouci toto vse ji rekla,ta na to ze z ni delaji asi
      >blazna,ze ji to rekli jinak a ze kdyz mi to prevzeti
      >pry podepisou,tak ze jim to hned posle a bude to v
      >pohode.Pry mame na to cely mesic tak do te doby to urcite
      >vyresime.Ale ona mi mou vypoved -prevzeti do ruky
      >nedala.Co ted?Mam prichystanou tu druhou vypoved kde jsou
      >vypsany body ktere souviseji s moji vypovedi,je to
      >vetsinou vse co se tyka moji vedouci atd.

• 10. 4. 2006 19:22

anonymous (neregistrovaný)

Betty, Vy jste nám nenapsala konkrétní znění výpovědi, jestli jste uvedla konkrétní paragraf ZP, atd. Vaše formulace "zadam o rozvazani pracovniho pomeru" bez uvedení dalšího, je žádost o dohodu. Pokud dáváte výpověď, je potřeba to napsat jednoznačně. Takže buď běžte za vedoucí ať Vám podepíše kopii Vaší žádosti a pokud to odmítne, tak poštou na doručenku, tak jak Vám radili ostatní výše. A jestli Vám mohu poradit, tak se na nějaké uvádění důvodů vykašlete, protože to stejně k ničemu není, jedině pokud si myslíte, že by Vaše vedoucí mohla mít problém u vyššího vedení, čemuž ale nevěřím.

• 11. 4. 2006 16:24

betty (neregistrovaný)

ma vypoved znela:
      zadam o rozvazani pracovniho pomeru se spolecnosti.....,ktery trval od ....... z duvodu zhorsujicich se pracovnich podminek.Pracovni pomer zkonci 30.cervna 2006
      datum podani vypovedi 8.dubna 2006 moje jmeno prijmeni
      podpis
      datum a podpis prijeti vypovedi
      (tak nak to bylo napsane,myslim ze tak je to v poradku,nebo se pletu?)

• 11. 4. 2006 16:39

pája (neregistrovaný)

není-není, mělo být :
      V souladu se zněním § 51 zák.práce dávám výpověď z pracovního poměru, uzavřeného prac. smlouvu ze dne... . Prac.poměr končí po uplynutí výpovědní doby dne 30.6.2006.
      Datum, podpis
      Výpověď se podává z jedné strany, nežádá se, ten Váš text je zavádějící jako žádost o dohodu.Nic se ale neděje, napište to znovu a pošlete, má to pak platnost.

• 11. 4. 2006 17:08

betty (neregistrovaný)

>>

>
      >není-není, mělo být :
      >V souladu se zněním § 51 zák.práce dávám výpověď z
      >pracovního poměru, uzavřeného prac. smlouvu ze dne... .
      >Prac.poměr končí po uplynutí výpovědní doby dne
      >30.6.2006.
      >Datum, podpis
      >Výpověď se podává z jedné strany, nežádá se, ten Váš
      >text je zavádějící jako žádost o dohodu.Nic se ale
      >neděje, napište to znovu a pošlete, má to pak platnost.

ano mam tam i ten § 51 zak.prace takze presne podle vaseho vzoru jsem to mela napsane az na tu vyjimku ze jsem tam mela uvedeny duvod zhorsujici se podminky na pracovisti(neno zhorseni podminek)nemam to ted pred sebou.Muze to tak byt i s takovou vetou spravne?Nechala jsem to vedouci 2krat na stole s tim ze jedenkrat je to jako kopie pro me kde jsem chtela mit jeji podpis,ktery by znamenal prevzeti,ale ona je ma oba ze je posle te ucetni protoze ona sama mi to nepodepise,kdyz ji pry ucetni rekla ze to podepisovat nema-tak to proste podepisovat nebude ze to prevzala.rekla jsem ze nema podepisovat ze s vypovedi souhlasi nebo ne ale ze ji odeme prijala)chtela jsem mit neco v ruce aby se mi nestalo ze padne 30cervna a oni mi oznami ze nic odeme neprijali.Nemam se spolehat na vedouci tedy a radeji to poslat jeste jednou sama?

• 11. 4. 2006 23:54

Anonymní (neregistrovaný)

Bože můj, napište výpověď jak vám to ostatní radí a nepište tam ty důvody, nemá to žádný význam. Odejdete koncem června a možná si i oddechnou.

• 16. 4. 2006 17:30

betty (neregistrovaný)

nechapu proc bych mela.Nenecham si libit takove zachazeni se zamestnancema,i kdyz to trba k nicemu nevede ja si na sve, takove,vypovedi trvam.Nevim proc bych mela delat jako ze odchazim jen tak ze se mi zrovna zachtelo,kdyz to neni pravda.Myslim si ze si oddechnu spis ja.
      Jinak vsem strasne moc za odpovedi(rady) a mnoho pracovnich uspechu....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).