Prosím, potřebovala bych poradit, několik let jsem plátce DPH (čtvrtletní), teď už to pro mě nemá význam, potřebovala bych se stát neplátcem, co pro to musím udělat? Můžu se neplátcem DPH stát zpětně např. od 1.4.2006, abych už potom nemusela řešit druhé čtvrtletí? A jak s vedením DE v programu Money? Prostě budu zbytek roku vyplňovat v dokladech kolonky s nulovým DPH??? Děkuji za rady.
Re: Plátce-neplátce ... poradíte?
Zpětně vám to FÚ neudělá. Budete muset udělat inventuru zásob a odvést z nich DPH a potom, až budete neplátce, tak ve většině programů v nastavení "neplátce" a nebude vám to už nabízet kolonky pro DPH. Bude to tak snad i v Money.
10. 4. 2006 16:59
Prosím, potřebovala bych poradit, několik let jsem plátce DPH (čtvrtletní), teď už to pro mě nemá význam, potřebovala bych se stát neplátcem, co pro to musím udělat? Můžu se neplátcem DPH stát zpětně např. od 1.4.2006, abych už potom nemusela řešit druhé čtvrtletí?
A jak s vedením DE v programu Money? Prostě budu zbytek roku vyplňovat v dokladech kolonky s nulovým DPH??? Děkuji za rady.