Dobrý den, mám dotaz. Klient je od začátku roku 2005 živnostník a zároveň v pracovní neschopnosti. Pobíral dávky od OSSZ.Nemocenskou ukončil 6.6. a zároveň k tomuto datu přerušil živnost a nahlásil se na ÚP. Na zdravotní pojišťovně mě bylo řečeno, že musí za šestý měsíc zaplatit celou částku odvodu. Z podnikání nebyly žádné příjmy ani výdaje. Daňové přiznání nepodáno - jen prohlášení. Jak je to prosím s tím pojištěním, opravdu musí zaplatit celý měsíc? Děkuji.Spěchá! Adriana
Re: zdravotní pojištění a ukončení živno
Bohužel mají pravdu,musí zaplatit celý měsíc.Měla jsem takový případ s úmrtím 7.1. a museli jsme zaplatit celý leden,chudák nebožtík....
11. 4. 2006 8:09
Dobrý den, mám dotaz.
Klient je od začátku roku 2005 živnostník a zároveň v pracovní neschopnosti. Pobíral dávky od OSSZ.Nemocenskou ukončil 6.6. a zároveň k tomuto datu přerušil živnost a nahlásil se na ÚP.
Na zdravotní pojišťovně mě bylo řečeno, že musí za šestý měsíc zaplatit celou částku odvodu. Z podnikání nebyly žádné příjmy ani výdaje. Daňové přiznání nepodáno - jen prohlášení.
Jak je to prosím s tím pojištěním, opravdu musí zaplatit celý měsíc? Děkuji.Spěchá!
Adriana