VZP a "hlavní zdroj příjmů" studenta

• (neregistrovaný)

11. 4. 2006 11:02

Dobrý den,

jsem student, OSVČ a vyplňuji přehled pro VZP. Kromě studia a podnikání nikde nepracuji. Znamená to, že podnikání je mým "hlavním zdrojem příjmů"?

Nevím totiž, co mám vyplnit do kolonky "Počet kalendářních měsíců, ve kterých byla samostatná výdělečná činnost v roce 2005 hlavním zdrojem příjmů. Neuvádějí se takové měsíce, ve kterých OSVČ patřila po celý kalendářní měsíc mezi osoby, kterým nebyl stanoven minimální vyměřovací základ (viz bod 9 a 10 Poučení)."

Myslím, že podnikání pro mě hlavním zdrojem příjmů nebylo, protože jsem student. Vyplnil jsem tedy nula. Je to správně?

Druhá otázka je, jestli patřím "mezi osoby, kterým nebyl stanoven minimální vyměřovací základ". Začal jsem podnikat v září 2005 a nikdo mi nic nestanovil. Platí pro mě, jako pro studenta denního studia minimální vyměřovací základ 8 460 Kč podle "poučení" od VZP? Asi ano, jen se chci ujistit.

Moc děkuji za odpovědi, hrozně v tom plavu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2006 11:27

Ilona (neregistrovaný)

Re: VZP a "hlavní zdroj příjmů" studenta
      do 26 let za vas plati pojisteni stat a vy platite pojisteni jen z toho, co vydelate - minimalni pojistne pro vas neplati

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).