Záloha mzdy

• (neregistrovaný)

11. 4. 2006 14:50

Mám dotázek: od začátku dubna k nám nastoupil zaměstnanec a žádá zálohu. Mohu mu vyplatit zálohu, když nevím, zda tady bude pracovat nebo musím počkat do konce měsíce?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 4. 2006 14:58

Ilona (neregistrovaný)

Re: záloha mzdy
      a vy jste ta, kdo o tom ma pravo rozhodovat? Myslim tim napr. sef nebo tak....
      Urcite bych si nevzala na triko, ze zam-nec si vybere zalohu a pak odejde ve zkusebce.... domluvte se s jeho primym nadrizenym...

• 11. 4. 2006 15:04

majda (neregistrovaný)

je to syn majitele, tak to tady určitě bude pracovat. Mě jde o to,zda papírově bude lepší, když mu výdajový pokl.doklad vystavím až na 2.5.2006...

• 11. 4. 2006 15:07

Ilona (neregistrovaný)

aha ;) tak to jsem nepochopila smysl dotazu ...;)

No ja si myslim, ze neni problem (nevim, kdy mate vyplatni termin, ale 2.5. uz je hodne blizko vyplatam :))));
      ale netusim, jestli neni v zakone nejake omezeni... tak snad nekdo jiny...

• 11. 4. 2006 18:06

MartaK. (neregistrovaný)

Tu zálohu mohl klidně dostat třeba už 5. dubna. Zálohu zúčtujete ve vyúčtování mzdy za duben. Něco si snad vydělá, ne? Teda pokud mu samozřejmě nedáte zálohu 15.000 a on dostane na výplatu 5.000 - to už by se Vám z něj těžko mámilo zpět, kdyby odešel. Ale "přiměřená" záloha třeba ve výši 3.000 (samozřejmě podle podnikových zvyklostí - případně pokynů šéfa) by nemusela být problém.
      U nás by se záloha s květnovým datem srážela až ze mzdy za květen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).