Re: tiskopis VZ-VZP
Tiskopis mám a v šablonách není. Není to přehled o platbě pojistného. Ten odevzdávám každý měsíc. Mě šlo jen o to, že jsem neměla tušení, že takový tiskopis-vyměřovací základy pro odvod zdravotního pojištění- musím vyplňovat a mít připravený pro případnou kontrolu. Proto jsem se ptala,zda někdo neví § který to určuje.
Re: tiskopis VZ-VZP
§ 25 zákona o pojistném na zdrav. poj.
(3) Zaměstnavatelé jsou povinni nejpozději v den splatnosti pojistného předat každé zdravotní pojišťovně, u které jsou pojištěni jejich zaměstnanci, přehled o platbách pojistného, který obsahuje součet vyměřovacích základů zaměstnanců pojištěných u příslušné zdravotní pojišťovny, celkovou výši pojistného vypočtenou jako součet pojistného jednotlivých zaměstnanců pojištěných u příslušné zdravotní pojišťovny a počet zaměstnanců, na které se údaje vztahují.
(4) Zaměstnavatelé jsou dále povinni vést průkaznou evidenci o uskutečněných platbách pojistného. Na žádost příslušné zdravotní pojišťovny jsou povinni předložit údaje rozhodné pro výpočet pojistného včetně rodného čísla každého zaměstnance
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 4. 2006 11:57
Dobrý den,
jsme MO a na kontrolu u VZP jsem měla přinést "vyměřovací základy pro odvod ZP - jmenovitý seznam vč. rod. čísla po jednotlivých měsících - obdoba přehledu pro OSSZ. Nemám mzdový program a ani netuším, zda takový tiskopis mzdové programy tisknou. Ke kontrole jsem předložila již zmíněné přehledy pro OSSZ. Byly sice akceptovány, ale s výhradou, že to není ten pravý tiskopis pro VZP atd. atd. Dostala jsem vzor jak má vypadat. Nejsem žádný rebel, při slušném jednání se chovám stejně a požadavky plním, ale z úřadu jsem "vypadla jako cukrář" a ani jsem se nezeptala podle jakého § si mám přidělávat práci. Prosím, ví někdo?