Tiskopis VZ-VZP

• (neregistrovaný)

12. 4. 2006 11:57

Dobrý den,
    jsme MO a na kontrolu u VZP jsem měla přinést "vyměřovací základy pro odvod ZP - jmenovitý seznam vč. rod. čísla po jednotlivých měsících - obdoba přehledu pro OSSZ. Nemám mzdový program a ani netuším, zda takový tiskopis mzdové programy tisknou. Ke kontrole jsem předložila již zmíněné přehledy pro OSSZ. Byly sice akceptovány, ale s výhradou, že to není ten pravý tiskopis pro VZP atd. atd. Dostala jsem vzor jak má vypadat. Nejsem žádný rebel, při slušném jednání se chovám stejně a požadavky plním, ale z úřadu jsem "vypadla jako cukrář" a ani jsem se nezeptala podle jakého § si mám přidělávat práci. Prosím, ví někdo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2006 14:36

Pave (neregistrovaný)

Re: tiskopis VZ-VZP
      Tiskopis mám a v šablonách není. Není to přehled o platbě pojistného. Ten odevzdávám každý měsíc. Mě šlo jen o to, že jsem neměla tušení, že takový tiskopis-vyměřovací základy pro odvod zdravotního pojištění- musím vyplňovat a mít připravený pro případnou kontrolu. Proto jsem se ptala,zda někdo neví § který to určuje.

• 12. 4. 2006 18:26

Zdena (neregistrovaný)

Re: tiskopis VZ-VZP
      § 25 zákona o pojistném na zdrav. poj.
      (3) Zaměstnavatelé jsou povinni nejpozději v den splatnosti pojistného předat každé zdravotní pojišťovně, u které jsou pojištěni jejich zaměstnanci, přehled o platbách pojistného, který obsahuje součet vyměřovacích základů zaměstnanců pojištěných u příslušné zdravotní pojišťovny, celkovou výši pojistného vypočtenou jako součet pojistného jednotlivých zaměstnanců pojištěných u příslušné zdravotní pojišťovny a počet zaměstnanců, na které se údaje vztahují.
      (4) Zaměstnavatelé jsou dále povinni vést průkaznou evidenci o uskutečněných platbách pojistného. Na žádost příslušné zdravotní pojišťovny jsou povinni předložit údaje rozhodné pro výpočet pojistného včetně rodného čísla každého zaměstnance

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).