Re: DPP a pracák
vy jste zaroven s tou DPP vedena na UP?
Pokud ano, tak v tom pripade musite hlasit kazdy pracovni pomer a kdyz nenahlasite, tak riskujete vylouceni z UP. Jinak tech 100 hodin nesmite prekrocit nikdy (u jednoho zamestnavatele).
Jo a navic, kdyz jste vedena na UP, tak si muzete vydelat maximalne polovinu minimalni mzdy za mesic - tak si to nejak rozpocitejte, aby vam to vyslo. A uvazek nesmi presahnout 1/2 normalniho uvazku.
Pokud si vydelate vic, tak prijdete o podporu.
Re: DPP a pracák
jste registrovaná na úp?
potom ano ,ale to po vás určitě chtějí každý měsíc,pokud ne tak nemusíte.
činnost DPČ je do 100h myslím že DPP je jednorázová akce není o hodinách je to stanovený úkol za stanovenou odměnu
Re: DPP a pracák-pro Janu
Pokud jste evidovaná na ÚP, pak Váš měsíční hrubý výdělek nesmí překročit polovinu minimální mzdy a práce může být maximálně 19,75 h za týden. Toto hodinové omezení neplatí u DOPP, kde také nesmí být překročen měsíční hrubý výdělek maximálně polovinu min. mzdy, ale týdenní hodiny se nesledují. DOPP sama o sobě je omezena 100 hodinami, které se předpokládají k provedení té práce, v kalendářním roce u téhož zaměstnavatele a téhož pracovníka. Nejde o skutečně odpracované hodiny, ale o hodiny předpokládané, které jsou uvedeny na té smlouvě- a to si jistě každý zaměstnavatel ohlídá. Člověk, evidovaný na ÚP, musí předem smlouvu nahlásit na ÚP a poté si zase ÚP vyžádá potvrzení od zaměstnavatele, zda nebyl překročen maximální měsíční výdělek. Nenahlášení tohoto pracovního vztahu (pokud se to pak ÚP dozví) nebo překročení maximálního povoleného měsíčního příjmu, vede k vyškrtnutí z evidence ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
12. 4. 2006 18:28
Můžete mi nikdo poradit,když mám dpp do 100h u jednoho zaměstnavatele na 17.000,-. Musím to hlásit na pracák.?
Chápu dobře,že DPP u jednoho zaměstnavatele nesmí přesáhnout 100h za kalendářní rok. Co mám dělat.když mi přesáhnou hodiny a jak se mám zachovat vůči pracovnímu úřadu.
děkuji