Při přechodu z DÚ na účetnictví musím udělat zahajovací rozvahu. To se snažím, dala jsem do aktiv hmotný majetek, oprávky, stav pokladny a BÚ, pohledávky na účet 311, zůstatek zboří na skladě na účet 132 a nezaplacený leasing na 381. Do pasiv jsem dala závazky 321 a daň z příjmu 341. A to vše proti účtu 701.
To je vše, co firma má, jenže jak docílím toho, aby se mi obě strany rovnaly? Mám mezi aktivy a pasivy rozdíl, se kterým si nevím rady. Jsem v koncích a nevím jak dál. Moc a moc děkuji
Re: Zahajovací rozvaha z DÚ na PÚ-moc pr
Vše, co jste uvedla - pohl., závazky, sklad atd. se nebude v zahajovací rozvaze účtovat proti 701, ale proti 491 a tím se vám ty strany vyrovnají, protože ten rozdíl se právě projeví na tomto účtu. AF
13. 4. 2006 7:31
Dobrý den,
prosím o radu, nějak se v tom plácám.
Při přechodu z DÚ na účetnictví musím udělat zahajovací rozvahu.
To se snažím, dala jsem do aktiv hmotný majetek, oprávky, stav pokladny a BÚ, pohledávky na účet 311, zůstatek zboří na skladě na účet 132 a nezaplacený leasing na 381.
Do pasiv jsem dala závazky 321 a daň z příjmu 341. A to vše proti účtu 701.
To je vše, co firma má, jenže jak docílím toho, aby se mi obě strany rovnaly? Mám mezi aktivy a pasivy rozdíl, se kterým si nevím rady. Jsem v koncích a nevím jak dál.
Moc a moc děkuji