Re: Faktury za pořízení zboží z EU
My právě přepočítáváme také kurzem ke dni vystavení došlých fatur, abychom se vyhnuli dvojím kurzům vzhledem k DPH. Psala jsem ale dotaz do jedné daňové poradny a tam se odvolávají na (zákon o účetnictví, vyhláška č.500/2002 Sb., konkretně Český účetní standard č.001 ÚČTY A ZÁSADY ÚČTOVÁNÍ NA ÚČTECH, bod 2.4.3 - okamžikem uskutečnění účetního případu je u odběratele den přijetí faktury nebo obdobného dokladu. Tento účetní standard samozřejmě znám, ale myslela jsem, že to spraví ta interní směrnice. Docela mně zatrnulo, jestli nepřepočítávám už víc než rok špatně :o(((
Re: Faktury za pořízení zboží z EU
no tohle jsem celkem dlouho resila s nasi danovou poradkyni (spis tedy to DPH) pri vstupu do EU - nakonec z toho vznikl tento vysledek a ja myslim, ze to neni spatne - kazdopadne smernice nikdy neuskodi ;))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 4. 2006 12:40
Účtujeme dennímu kurzy ČNB. Je možné si v rámci interní směrnice určit, že budeme FADO z EU pořizovat do účetní evidence kurzem ke dni vystavení faktur, abychom měli stejný základ pro účto i pro DPH? Nebo to musí být pro účetní evidenci výhradě kurzem ke dni přijetí faktury?
Děkuji za odpověď.