Re: roční zúčtování ještě
---------------
Pokud zaměstnanec uplatńuje dań.zvýhodnění na děti, měla by jste mít potvrzení od zaměstnavatele manželky, že ona neuplatńuje. V zák.o dani z příjmu §38i se píše, že pokud plátce daně poskytl poplatníkovi dań.zvýhodnění vyšší, než měl dle zákona může dlužnou částku na dań .zvýhodnění srazit dodatečně, pokud neuplynulo 12 měsíců od doby, kdy bylo dań.zvýhodnění nesprávně poskytnuto. Pokud k dań.zvýhodnění došlo vinou poplatníka může se srazit ve lhůtě 3 let.....
Pokud ale podepsal prohlášení, kde uplatńoval zvýh.na děti ?
Tady opravdu nevím........... snad poradí ještě někdo jiný:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 4. 2006 20:48
v roce 2004 jsem podědila tento problém
zaměstnanec si nenahlásil změnu v odpočtu na dvě děti. Manželka se mu odstěhovala a začala si uplatňovat odpočet z daní ona. Já jsem se to dozvěděla , až při ročním vyúčtování daní v roce 2005 , když jsem si to po paní všechno prověřovala. Jemu potom vyšlo , že má nedoplatek daně a já jsem mu to strhla v roce 2005 v lednu z výplaty. Pak jsem se následně dočetla, že se nemá strhávat. Postupovala jsem dobře, nebo ne a kdo by měl v tom případě tento nedoplatek uhradit, když né sám zaměstnanec, když chybu způsobil.
někdo mi prosím poraďte a dá se ještě opravit. Děkuji.