Dobropis vydané faktury nebo storno?

• (neregistrovaný)

14. 4. 2006 9:24

Ahoj všichni,

potřebovala bych poradit:

Teď jsem zjistila při dělání uzavěrky, že mam v roce 2005 vystaveno 5 faktur, z kterých jsem samozřejmě odvedla DPH a mam je ve vynosech, ale byly uhrazeny platebnimi kartami, takže z vypisu plat. karet mám taté odvedeno DPH a mam vyčísleny výnosy.Takzena stejně plnění je odvedeno DPH a částka ve výnostech 2x.

Co dělat, poradíte mi, co byste dělali vy? Udělala bych dodatečné přiznání k DPH a opravila bych to, ale to sef nechce..

Takze:
    1/ bud bych udelala jestě storno v r. 2005 a částku DPH tj. dohromady 1300,- dala na 548. (ale to naše firma přijde o 1300)
    2/ nebo vystavila ted vroce 2006 dobropis, ale nebudu ho mit sam. potvrzeny od odběratele.

Co byste v v me situaci delali vy? Prosim o odpoved, moc me zajima vas nazor?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 4. 2006 9:40

Ilona (neregistrovaný)

Re: dobropis vydané faktury nebo storno?
      Sefove to vzdycky chteji udelat tak, aby firma nic netratila, to je jasne.... ale jelikoz sefove vetsinou nevidi do UCE, tak jsou jejich pozadavky casto nerealne ......
      1) dobropis nelze, protoze ten MUSI byt potvrzeny druhou stranou (neni problem, aby FU tu druhou stranu kontaktoval)
      2) pokud udelate storno ( z duvodu duplicity), tak stejne musite opravit DPH, ne?

Takze ja osobne bych to videla na to dodaco ..... i kdyz treba se nekdo ozve s nejakym "vychytanejsim" resenim...
      3) do

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).