Re: Dodatečné příznání DPH a DPPO???Pros
Do r. 2005 nesmíte účtovat.
Dodatečné přiznání DPH:
ř. 310 = 50.000 a 9.500 (jak máte uvedeno)
ř. 730 --- -
ř 750 = 9.500
ř. 780 = -9.500 (minus)
To je vše, o ničem se neúčtuje, jen si to přiložíte k faktuře, že jako můžete DPH uplatnit letos. Nezapomeňte označit DODATEČNÉ a datum zjištění závady (do měsíce po něm se musí podat).
Dodatečné přiznání DPPO: (Bohužel jste neuvedla za co to je).
a) pokud bude 50.000,- účtováno na majetkový účet (materiál, zboží, DHM atd.), pak není potřeba dod. přiznání podávat, protože výsledkové účty nevykazují změnu.
b) pokud bude 50.000,- účtováno do třídy 5.. :
Předpokládám, že máte zisk. Potom ho snížíte o 50.000,- a částku uvedete jako hospodářský výsledek. Pak už budete jen opisovat a opravovat součtové řádky. Vodítkem vám budiž Pokyny k přiznání DPPO, strana 2, odstavec č. 22. Rozdíl se potom projeví až v oddílu IV. Možná po vás bodou chtít opravené výkazy - Rozvahu a Výsledovku. To byste musila opravit.
O přeplatek daně musíte Finanční úřad písemně požádat (je tam nutný kolek) - podle § 64 Zákona o správě daní a poplatků. Protože vám FÚ přeplatek poukáže, musíte si zaúčtovat nárok na vrácení a to MD 341 / DAL 595 (nelekněte se účtování na DAL). A teď pozor. Nesmíte zapomenout, že 50.000 dostáváte dodatečným přiznáním do nákladů roku 2005. V roce 2006 musíte fakturu zaúčtovat sice do tř. 5.. ale NEDAŇOVĚ - raději si to zaúčtujte na analytický nedaňový účet.
To by snad mělo být vše.
Jinak spěte sladce a usmívejte se, bude hůř.
Re: Dodatečné příznání DPH a DPPO???Pros
Pěkně napsáno - nechcete sepsat nějaký ucelený článek o podávání dodatečných přiznání :-)))? Myslím to vážně, nikde nic souhrného není a hodně lidí, včetně mě, s tím dost zápasí. Asi před rokem napsal tuším ing.Hovorka takové několikastránkové pojednání o podávání dodatečných přiznání, tak jsem se na to nadšeně vrhla ale byla jsem zklamaná, byly tam jen takové ty povšechné zásady kdy dodatečné, opravné a podobně. Zdravím a děkuji i za toto :-) J.F.
Prosíím ještě pana Emila
Vaše odpověd je perfektní,děkuji mnohokrát.Nějak jsem neměla dřív možnost kouknout na diskuzi,tak odpovídám až teď.
Těch 50.000 je nájemné, firma byla před zdaněním +4tisíce po zdanění -32000,-.Takže postup by byl stejný jako při zisku???
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 4. 2006 14:02
Krásný den,
prosím Vás všechny o radu,protože jsem ještě nikdy nepodávala dodatečná přiznání, nějak si s tím nevím rady.
Majitel vylovil ze dna šuplíků faktury s UZP 31.12.05,jelikž se jedná o ZD 50.000,- a DPH 9500,-,chce udělat dodatečné přiznání DPH a DPPO,Když podám DPH,uvedu pouze na formuláři na ř.310 50.000 a 9500 a na ř.780 - 9500,- nebo je to jinak? A jak s DPPO?Musím přepracovat úplně všechno?ROzvahu....
Děkuji Vám, nemůžu z toho pomalu ani spát.
Ještě jendou děkuji