Re: špatně spočítaná výplata
dan vychazi skutecne 3351,-, po uplatneni slevy 2751,- ; cista mzda 17797,-, tj. rozdil 1369... presne jak pisete.... zajdete si za ni, ze mate celou mzdu spatne vypocitanou a ze tim, ze odecte 600 pristi mesic se to nevyresi .... i kdyby byl problem jen v tech 600, tak se to dela tak, ze se opravi puvodni mzdy a preplatek se muze vyplatit v pristi mzde, ale rozhodne se neda jednou neodecist nic a podruhe 1200!!! Vzdyt ma i blbe odvody na FU....
a jak přišla na těch 4120? Ny vyplata.cz jsem našel něco že mi odečetla 20% - což je zřejmě něco jako srážková daň (teď se vůbec neorientuju v těch změnách) tak asi tak. Co když to nebude chtít předělat? Přece nepřijdu o 769,- (600 by mi vrátila příští měsíc a o těch 769 bych přišel definitivně.) díky
jo, tak to nevim.... ;) zkuste se s nim domluvit....
vase danove pasmo je :
Zaklad dane:18 200 - 27 600
Dan: 2 751 Kč + 25% z castky presahujici 18 200 Kč
Menilo se to, takze mozna vzala stare hodnoty...
a srážková daň je v současné době kolik? Občas pracuji na dohodou ještě v jiném zaměstníní, tak ať vím co mě čeká. Loni to bývalo 20% a letos po těch změnách?...
... Už vím jak na to přišla - 20548 zaokrouhleno na 100 nahoru a z toho 20% je 4120. Letos ale snad neplatí 20% srážková daň a navíc se myslím ani nezaokrouhlovala ne???
srazkova zustala 20% a zaklad se zaokrouhluje - proc vam pocitala srazkovou ? To jste nemel podepsane prohlaseni? Take je dulezite, kdy jste do zamestnani nastoupil - jestli v prubehu mesice, tak vam mohla uplatnit srazkovou dan, neb predpokladala, ze slevu na dani vam uplatni jeste predchozi zamestanavatel...
Re: oprava....
>>>srazkova zustala 20% a zaklad se zaokrouhluje - proc
>>>vam pocitala srazkovou ? To jste nemel podepsane
>>>prohlaseni? Take je dulezite, kdy jste do zamestnani
>>>nastoupil - jestli v prubehu mesice, tak vam mohla
>>>uplatnit
>>>srazkovou dan, neb predpokladala, ze slevu na dani
>>>vam
>>>uplatni jeste predchozi zamestanavatel...
>>*****
>>oprava oprava - tech 20% je zalohova dan (pouziva se
>>kdyz neni podepsane prohlaseni a vydelek je vyssi nez
>>5000)....
>
>taky se omlouvám, myslel jsem taky zálohovou ne
>srážkovou.
>
>Nastoupil jsem k 1.3. a prohlášení jsem podepsal v
>průběhu měsíce března - takže chyby je evidentně na její
>straně.
>
Ano, v ročním zúčtování se vám to srovná. Účetní si špatně zadala do programu podepsal/nepodepsal.
>srážková je tedy do 5000 15% a zálohová nad 5000 20%
>je to tak?
Re: oprava....
pokud jste nastoupil k 1.3. a podepsal prohlaseni, tak neni duvod srazet zalohovou 20% - to si asi zapomnela "zatrnout" v uce programu - mela by tedy celou mzdu predelat a rozdil vyplatit v pristi vyplate (nebo muzete pockat do rocniho zuctovani dani, ono se vam to vrati - ale kdo by cekal, ze? ;)
Jinak jak pisete - srazkova 15% do 5tis, zal. 20% (minimalne) nad 5tis.
Skutečně měla být daň nižší o 1369 Kč. (Srazila Vám 4120, měla srazit 2751). Spletla se, což se stává a taky existuje úplně normální opravný postup. Dejme tomu, že příští hrubá mzda bude ve stejné výši (ať se nám to dobře počítá).
Takže teď měla být daň 3351 Kč, měla být uplatněna sleva 600 Kč, takže daň po slevě měla být 2751 Kč. Příště by zase měla být daň po slevě 2751 Kč, ona k tomu zadá korekci daně 1369 Kč a daň po slevě a korekci bude 1382 Kč. Pokud to neví, tak ji takto poučte, já v tom nevidím žádný problém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2006 9:30
Dbrý den, nastoupil jsem do nového zaměstnání a mám dojem, že mám špatně spočítanou výplatu.
hrubý příjem 23.484,- kč
soc.p. 1.879,- kč
zdrav. p. 1.057,- kč
daň 4.120,- kč
čistá výplata - 16.428,- kč
Jedná se o to, že se mi zdá špatně spočítaná daň. Prohlášení jsem podepsal, přesto mi nebylo 600,- kč nikde odečteno. Byl jsem za účetní a ta mi řekla, že mi to připočte k příští výplatě a že tam příští výplatu budu mít 1200 kč. Na www.vyplata.cz jsem si spočítal, že pokud by moje výplata byly správně spočítaná, tak by čistá mzda byla 17.797,- kč a pokud by mi neuplatnila slevu 600,- tak 17.197,-kč a daň by v byla 3351,- kč a ne 4120,-
Prosím mzdové účetní o vysvětlení a radu jak to mám napravit. Ve výsledku jsem totiž podle mého názoru přišel o 1369,- kč a ne o 600,- jak mi tvrdila účetní. A kde vůbec přišla na 4120,- kč daň???? Navíc si myslím, že to nejde jen napravit tím, že mi příští měsíc dá slevu 1200,- kč.
Moc děkuji Láďa