Re: zahr.licence+DPH
1). Pokud belgická firma plátce DPH poskytla licenci vám, pak dle § 10 odst. 7 je místo plnění v ČR a vy jste povinni daň přiznat a zaplatit - § 24. Den zd. plnění se stanoví dle § 21. V DP uvedete na ř. 230 (235) a zahrnete do součtu na ř. 510. Pokud splňujete podmínky pro uplatnění DPH na vstupu, pak i do ř. 330 (335). Pouze do ř. 510 by jste uváděli v případě, že by místo zd. plnění bylo v Belgii.
Tady se budete řídit § 4. Místo plnění je tam, kde je služba uskutečňována, tedy na Slovensku. Ale z dotazu jsem nepochopila, kdo je objednatelem služby, kdo provádí kulturní službu, zda interpret je váš zaměstnanec, kdo tedy bude DPH na Slovensku odvádět .....?
Uzavřena licenční smlouva s interpretem na vydání CD,z toho se mu vyplácí inter.honorář např.10Kč. za každé prodané CD.Za rok je vyúčtování.Tento interpret je Slovák a zastupuje ho Agentura na Slovensku s DIČ.Ta nám pak vystaví fa. na honorář.Domnívám se , že to mohu považovat za službu a tedy musím i tak jak jste uvedla výše,vypočítet DPH 19% a uvest na ř.230 a ř.330.Je to tak správně?
Díky za odpověď
Děkuji pěkně,už konečně v tom mám pomalu jasno.
Ještě jednu otázku,někde výše jsem se dočetl,že pokud je na námi vydané faktuře pro EU s DIČ zboží a poštovné resp.expediční náklady,každé samostatně ,tak se celková částka na faktuře považuje jako zboží a uvádí se i do souhr.hlášení.Je to tak?
Ještě jednou děkuji.
Veškeré náklady související s dodáním zboží jsou součástí ceny za zboží. Tedy i doprava, poštovné atd.. Mělo by to být ale z FA zřejmé, jelikož to, co prodávající uvede do SH, to musí příjemce zboží přiznat a odvést z této částky daň (přidanit). Pokud se jedná o poštovné, zřejmě se ztratí při přepočtu odlišným kurzem, ale u vyšších nákladů (např. dopravy) by zřejmě správce daně vyzval k vytýkacímu řízení, pokud by příjemce tuto částku nepřidanil, nebo prodejce neuvedl v SH. Je vhodné na FA uvést "cena za zboží celkem"xxxxxx.
Přeji hezký den.
>>>>>>>1). Pokud belgická firma plátce DPH poskytla licenci
>>>>>>>vám, pak dle § 10 odst. 7 je místo plnění v ČR a vy
>>>>>>>jste povinni daň přiznat a zaplatit - § 24. Den zd.
>>>>>>>plnění se stanoví dle § 21. V DP uvedete na ř. 230
>>>>>>>(235) a
>>>>>>>zahrnete do součtu na ř. 510. Pokud splňujete
>>>>>>>podmínky
>>>>>>>pro uplatnění DPH na vstupu, pak i do ř. 330 (335).
>>>>>>>Pouze do ř. 510 by jste uváděli v případě, že by
>>>>>>>místo
>>>>>>>zd. plnění bylo v Belgii.
>>>>>>
>>>>>Díky za odpověď
>>>Ano. Pokud je poskytovatelem plátce DPH z EU nebo
>>>kdokoliv z 3. země, pak budete takto postupovat u
>>>služeb
>>>poskytnutých dle § 10 odst. 6. Pokud by ale
>>>poskytovatelem z EU byl neplátce, DPH se nebudete
>>>zabývat.
>>Děkuji pěkně,už konečně v tom mám pomalu jasno.
>>Ještě jednu otázku,někde výše jsem se dočetl,že pokud
>>je na námi vydané faktuře pro EU s DIČ zboží a
>>poštovné resp.expediční náklady,každé samostatně ,tak
>>se
>>celková částka na faktuře považuje jako zboží a uvádí
>>se i
>>do souhr.hlášení.Je to tak?
>>Ještě jednou děkuji.
>Veškeré náklady související s dodáním zboží jsou
>součástí ceny za zboží. Tedy i doprava, poštovné atd.. Mělo
>by to být ale z FA zřejmé, jelikož to, co prodávající
>uvede do SH, to musí příjemce zboží přiznat a odvést z
>této částky daň (přidanit). Pokud se jedná o poštovné,
>zřejmě se ztratí při přepočtu odlišným kurzem, ale u
>vyšších nákladů (např. dopravy) by zřejmě správce daně
>vyzval k vytýkacímu řízení, pokud by příjemce tuto
>částku nepřidanil, nebo prodejce neuvedl v SH. Je vhodné
>na FA uvést "cena za zboží celkem"xxxxxx.
>Přeji hezký den.
Tak jsem zase o něco chytřejší,díky moc den je jak malovanej,pravě mi teče voda na záchodě od souseda,natekla do el.krabice a vypadávají pojistky a tím i počítač se mi posr...No,ale to už je můj problem,ještě jednou děkuji,krasnou dobrou noc.Miloš
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 4. 2006 11:39
Uzavřeli jsme se zahr.firmou Belgie s DIČ licenční smlouvu o nahrání skladby na CD.Každý rok pak na zakladě prodeje CD,dostaneme zahr.fakturu a tu platíme.Podle § 10/6, ZDPH se jedná o službu daněnou v Belgii.Částka za tuto službu se objeví pouze na ř. 510 přiznání k DPH?
A ještě další dotaz fakturu jsme obdrželi až v březnu t.r. s datumem vystavení 5,12,2005 musím dát dodateční přiznání či to přiznat až v den zaplacení fa.
A co se stane,když to nevykáži vůbec na ř. 510.
Odpoví mi někdo.