Prosím všechny zkušené o radu. Každý rok (na začátku) naší společnosti fakturuje firma z Rakouska licenci. Minulý rok jsem podal "Oznámení plátce daně o dani z př. vybýrané srážkou" zaplatili jsme a byl klid. Teď jsem, ale objevil Pokyn D-286 a v dalším zpravodaji sdělení k tomuto pokynu. Přiznám se vůbec tomu nerozumím. Mohl by mi někdo pomoci s vysvětlením a jestli postup bude stejný jak byl nebo se na nás hroutí zase něco nového. Měl bych ještě jeden dotaz: máme vnitropodnik. spořitelnu a zaměstnáváme i slováky, ukrajince atd.. V této spořitelně mají určité úroky z výplat (vkladů). U osob z EU vím co s tím, ale ze 3. zemí nevím jestli do nějaké výše nic, pak srážka, jestli nějaký formulář, prostě je to pro mě novinka. Děkuji Vám všem za každou pomoc.
18. 4. 2006 13:18
Prosím všechny zkušené o radu. Každý rok (na začátku) naší společnosti fakturuje firma z Rakouska licenci. Minulý rok jsem podal "Oznámení plátce daně o dani z př. vybýrané srážkou" zaplatili jsme a byl klid.
Teď jsem, ale objevil Pokyn D-286 a v dalším zpravodaji sdělení k tomuto pokynu. Přiznám se vůbec tomu nerozumím. Mohl by mi někdo pomoci s vysvětlením a jestli postup bude stejný jak byl nebo se na nás hroutí zase něco nového.
Měl bych ještě jeden dotaz: máme vnitropodnik. spořitelnu a zaměstnáváme i slováky, ukrajince atd.. V této spořitelně mají určité úroky z výplat (vkladů). U osob z EU vím co s tím, ale ze 3. zemí nevím jestli do nějaké výše nic, pak srážka, jestli nějaký formulář, prostě je to pro mě novinka.
Děkuji Vám všem za každou pomoc.