Re: Sociálka - žádost o snížení záloh
Proč by to bylo troufalé.. Žádost vyplníte podle tiskopisu, který mají OSSZ (PSSZ) většinou každá svou, ale v podstatě se shodují.
Uvedete výsledek hospodaření v kolonkách přijmy, výdaje - někde požadují přiložit vytisknutý peněž. deník. Jak správně uvádíte, na další čtvrtletí vyplníte žádost novou.
Re: Sociálka - žádost o snížení záloh
Do té žádosti se píše jaký má zisk za uplynulé měsíce v roce 2006 a měsíce na které žádá snížit zálohy, sociálka pak pošle zda žádosti vyhovuje nebo ne. A za 3 měsíce musíte žádat znova. Měla jsem stejný případ jako vy a bez problému žádosti vyhověli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
19. 4. 2006 9:44
Dobrý den,
máte prosím Vás někdo zkušenosti s žádostí o snížení měsíčního vyměřovacího základu OSVČ pro placení záloh na pojistné na důch. poj.......
Mému kolegovi vyšly za rok 2005 vysoké zálohy na sociální cca 4000,00. Od února roku 2006 začal pracovat jako zaměstnanec u jedné firmy a tudíž má živnost jako vedlejší činnost. (po vypočtení je od začátku roku 2006 ve ztrátě)
Od sociálky mi bylo sděleno, že může platit v roce 2006 nižší zálohy po vyplnění výše uvedené žádosti. Dle ustanovení 14 od. 5 zákona č. 589/1992 Sb. píší, že sníží zálohy na dobu nejdéle tří měsíců ......
Znamená to, že pak bude muset zase žádat na další 3 měsíce? Moc tomu nerozumim a nějak se mi nedaří vyplnit tu žádost.
Nemohl by jste mi to prosím někdo vysvětlit popř. poslat vzor vyplnění této žádosti. Vím,že to je troufalé, ale moc by mi to pomohlo.
Děkuji