Re: DPH
hmm, tak ted to asi zase nechapu ja ;) kdyz vy vystavujete fakturu, tak toto DPH statu odvadite, nenarokujete....
Re: DPH
Jestli tomu dobře rozumím, tak vy místo nich vystavíte fakturu pro sebe. Odběratel jste vy a chcete si odečíst DPH. Za práce provedené v dubnu, kdy nejsou plátci, by měla být faktura bez DPH. A za květen jiná, už s DPH. Vyjde Vám to nastejno, protože od května by ti vaši zedníci měli být dražší právě o to DPH, protože to odvedou státu. Takže pokud by byla faktura za duben ve výši 10000,-, tak za květen by to bylo 10000,- + 19% DPH, takže 11900,- Kč. Do výdajů si v obou případech dáte 10000,- a to zaplacené DPH budete nárokovat u FU.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2006 0:43
Mám firmu, jsem plátce DPH a najímám si zedníky, kteří budou plátci až od května. zatím jsem jim nevystavil žádnou fakturu. Mohl bych jim Vystavit fakturu v květnu ve znění: fakturuji Vám ..... za práci vykonanou měsících leden - květen i s DPH za celé toto období ?
Moc se omlouvám, ale jsem laik