Re: pro AF
U auta je to jiné, to můžete dát na cesťáky, jen je potřeba zaplatit silniční daň, a to buď roční nebo denní sazbou. A je jedno čí je auto, ale zkopírujte si do účetnictví TP. Pro výpočet použijete cenu pro zaměstnance dle zákona o cest. náhradách + 3,80 na kilometr. AF
mam pocit, ze aby se uplatnovala denni sazba na silnicku, tak to auto musi byt zamestnance (popr. on ho mit nekde pujcene) ..... ale aby bylo majitele SRO, tak to asi nepujde, ne? Nebo se to bere tak, ze ho ma zamestnanec pujcene od FO ( i kdyz defacto zamestnavatle?)
Nikde z zákoně ani o silniční dani, ani o cestovních náhradách není nic psané o tom, čí musí být auto zaměstnance. Dle mého názoru má nárok na vše, co jsem uvedla výše. Ale děkuji... AF
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2006 9:34
děkuji za doporučení ohledně soukromého pc. Upozorňovala jste na spojitost mé osoby a PO. K tomuto řeším ještě záležitostz s autem, které je mým soukromým a rád bych ho dal k dispozici zaměstnanci pro služební účely. Poradíte mi prosím jakou formou, uvažoval jsem totiž právě o pronájmu. Je v tomto případě výhodné vkládat auto do firmy. Děkuji Jirka