Re: co s tím?
Pouze můj názor:
Rozhodně to vypadá, že to asi nevrátí, že? Takže to vidím na výplatu podílu na zisku. K 31.12.2005 bych to možná vrátila na pokladnu a během velmi krátké doby bych to zdanila a vyplatila společníkovi.
A nebo mu to dejte jako fin. půjčku a naúčtujete úroky ve výši 140% diskontní sazby ČNB. Tím si vyřešíte rok 2005 a v r. 2006 bych stejně udělala, to co jsem napsala výše a "započetla půjčku proti výplatě podílu" AF
Re: co s tím?
*** Především společníkovi vysvětlete, že to takhle nejde. Správce to může klidně ohodnotit jako odměnu za práci pro společnost, a pak ty důsledky jsou dost bolestivé. Musíte tedy tyhle toky zdůvodnit jinak, např. půjčkou nebo vrácením půjčky, kterou dříve poskytnul. Ani zálohy na podíly na zisku nejsou možné. Může to být třeba i úhrada cestovních nákladů,... zkrátka dříve než to zařadí správce jako závislou činnost, Vy to musíte zařadit jinak .-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2006 12:57
Jediný společník s.r.o. si během roku posílal z fir. účtu částky pro své potřeby, já to účtoval jako pohl. za společníkem, ale co teď k 31.12 2005, měl by tuto částku přiznat do svého příjmu - tzn. danit, nebo to jde nějak obejít, třeba že to vrátil do pokladny nebo vést ke kenci roku jako pohledávku do roku 2006? Jednalo by se cca o 2 mil. Kč
Dík za rady. JL