Re: zálohy
No problém je v tom, že on vede jednoduché účto, takže všechno má ve výnosech. Potřeboval bych se toho nějak elegantě zbavit :-) A těžko se v tom orientuje, protože to sahá až do roku 99. Bohužel já tu tak dlouho nejsem. Nedá se to přes nějaké opravné položky nebo tak?
To ne normálně to máte mít v nákladech po vyúčtování, já bych ty trojkový účty zrušila, přes nedaňové náklady. A ty nedoplatky na tom nájmu ybch nechala zatím tak. A jestli Vám dluží on tak zažalovat a pak opravné položky. Podle zákona.
*** Nevidím vcelku důvod proč jen tak "čistit" účet záloh. Proto, že se Vám tam nelíbí?:-)) V prvé řadě než něco udělat nedaňově, bych se snažila je do nákladů dostat = dohledat nebo zjistit, zda se někde netoulá vyúčtování. Vím, že je to někdy dost těžké - ale jsou to peníze (resp.náklady) - taky záleží, o jak vysoké částky se jedná ***
to je sice pravda, ale jak přinutit ty , kteří účtují v DE a oni jsou v pohodě ,protože co přijmou mají ve výnosech, aby Vám nějaký daňový doklad vystavili. Je pravda, že je těch nákladů škoda. Jestli to bylo za energie, tak si to měli dát do účta dohadnou i když je pravda, že při nevyúčtování by jim přibyly ještě další trojkové účty navíc. takže bych řekla naléhat na vyúčtování a pak vzájemný zápočet proti pohledávkám. Nebo nedaňově.
Hledal jsem to dost dlouho, já tvrdím, že mám u něj zálohu 24 tis. a on v tom má ještě větší bordel než já :-) Oni nejsou schopni ani říct, jak je to s tím najmem. Podle mne bychom mu neměli dlužit nic. Proto jsme se dohodli na nove smlouvě,která se nebude už platit zálohově, ale na začátku každého měsíce se to zaplati na daný měsíc. Navíc šéf to chce taky nějak vyčistit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2006 14:16
Dobrý den,
potřebuji radu ohledně vyúčtování zálohy,platili jsme zálohy majiteli domu na služby,ale protože se s tím dlouho nic nedělo a navíc se do toho připletl ještě nájem,zbyly nám nějaké prostředky na 314.Naproti tomu tam vznikly nějaké drobné nedoplatky za nájem. Už se však nedá dost dobře rozklíčovat všechny ty platby, proto bych to chtěl nějak vyrušit,abychom začali od nova a byl v tom pořádek.Dá se to nějak udělat, že by se sepsal papír, že si nic nedlužíme? Zdá se mi že ano, ale jak to dostat pak z té 314? A nebude se to muset nějak dodaňovat apod.?
Děkuji