Re: cena za položku na Fa - pro Jarmilu
>V diskuzi - cena za externí zpracování účetnictví jsem
>zmiňovala cenu za položku tedy řádek v peněžním deníku
>(PD) ne za položky na faktuře nebo pokladním dokladu.
>Tady si někdo plete pojmy. Položka v PD = řádek v PD.
>Př. Faktura přijatá za zboží má 75 položek, které při
>zápisu rozepíši. Fakturu zaplatím hotově. V PD je tato
>faktura zapsána jednou položkou = jeden výdajový
>pokladní doklad a ne sedmdesátipěti. Účtuji 17,- a ne 75 x
>17,- (v DE - neplátce)
>Jana
>Př. Faktura přijatá za zboží má 75 položek, které při
>zápisu rozepíši = na skladové karty??? a to vše za cenu 17,- Kč?.
Díky za info.
Re: cena za položku na Fa - pro Jarmilu
Zapíši do příjemky a překopíruji do faktury, zboží se opakuje, takže většinou jen kopíruji a upravím ceny. Je fakt, že faktury mají běžně 5 - 15 položek. To vše za 17,-. Vykompenzuji si to např. na výběru z účtu, kde výběr zapíši v bance a program mě automaticky přepíše doklad do pokladny, já ho pouze uložím a je to taky za 17,- tedy 2 x 17,- (doklad v bance a pokladní doklad = dva doklady v PD).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2006 14:23
V diskuzi - cena za externí zpracování účetnictví jsem zmiňovala cenu za položku tedy řádek v peněžním deníku (PD) ne za položky na faktuře nebo pokladním dokladu. Tady si někdo plete pojmy. Položka v PD = řádek v PD.
Př. Faktura přijatá za zboží má 75 položek, které při zápisu rozepíši. Fakturu zaplatím hotově. V PD je tato faktura zapsána jednou položkou = jeden výdajový pokladní doklad a ne sedmdesátipěti. Účtuji 17,- a ne 75 x 17,- (v DE - neplátce)
Jana