Re: Vnitrni predpisy
Vážený Milane,
nevím zda Vám dobře rozumím, ale předpokládám, že v prodejně je platný nějaký předpis, u kterého je Vám řečeno, že jej musíte dodržovat. Pokud tomu tak je, pravda je ta, že hu MUSÍTE DODRŽOVAT, tedy pokud jste s ním byl řádně seznámen.
V § 135 odst. (4) písmeno c) zákoníku práce uvedeno, že zaměstnanec je zejména povinen: "dodržovat právní a ostatní předpisy a pokyny zaměstnavatele k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, s nimiž byl řádně seznámen, a řídit se zásadami bezpečného chování na pracovišti a informacemi zaměstnavatele".
Stačí?
Re: Vnitrni predpisy
Děkuji za vyčerpávající odpověď, ale zřejmě jsme si nerozuměli, respektive je spíše chyba na mé straně za špatně specifikovanou otázku. Kdybych to měl říci velice jednoduše, zajímalo mě, jestli musím dodržovat vnitřní předpisy nějakého obchodu, např se spotřebním zbožím. Abych byl konkrétní, jestliže bude na dveřích vytrýny obchodu napsáno (s nadsázkou) "Vchod pouze bez bot", jestli si boty budu muset opravdu sundat, anebo jestli to mohu posoudit jako diskriminaci a tento předpis ignorovat. Byl to pouze ilustrativní příklad, na kterém jsem chtel demonstrovat, jak přesně jsem svou otázku myslel. Předem moc děkuji za odpověď. S Pozdravem Milan.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 4. 2006 19:53
Dobry den vsem. Byl bych kazdemu vdecny za jakykoli odkaz nebo pripominku tykajici se me otazky: "je nekde psano, zda-li se musi dodrzovat vnitrni predpisy urciteho obchodu"? dekuji.