NAROK NA DOVOLENOU

• (neregistrovaný)

20. 4. 2006 20:46

Obcas jezdím na zimní dovolenou.Organizace mne dela potiže s poskytnutim teto dovolene v lednu,i když jsem ji v předstihu a s jasným zaměrem se s ní dohodnout ,nechce umožnit s tím,že jsem nevyčerpal 60denní lhůtu od počátku roku k jejímu udělení.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 4. 2006 20:47

mrkas (neregistrovaný)

Re: NAROK NA DOVOLENOU
      >Obcas jezdím na zimní dovolenou.Organizace mne dela
      >potiže s poskytnutim teto dovolene v lednu,i když jsem
      >ji v předstihu a s jasným zaměrem se s ní dohodnout
      >,nechce umožnit s tím,že jsem nevyčerpal 60denní lhůtu
      >od počátku roku k jejímu udělení.

• 21. 4. 2006 8:35

Ilona (neregistrovaný)

bohuzel s tim asi nic nenadelate, protoze dovolenou (dle zakoniku prace) narizuje zamestnavatel - pokud vam ji nechce povolit (at uz z jakehokoli duvodu), tak bohuzel mate smulu...

btw. duvod, ze jste neodpracoval 60 dnu, je tak trochu pofiderni (pri predpokladu, ze budete pracovat ve spolecnosti po cely rok, muze zamestnavatel naridit dovolenou i pred vznikem naroku na ni - a kdybyste nahodou odesel driv, tak vam to strhne z platu, takze reseni existuje....)
      Nicmene zamestnavatel nemusi sve rozhodnuti nijak zduvodnovat...

Jinak je to § 108 Zakoniku prace:
      § 108
      (1) Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel podle plánu dovolených stanoveného s předchozím souhlasem příslušného odborového orgánu tak, aby si zaměstnanec mohl dovolenou vyčerpat zpravidla vcelku a do konce kalendářního roku.

• 21. 4. 2006 10:31

MH (neregistrovaný)

Nechte si na tento zimni tyden dovolenou z lonskeho roku a nebude muset zamestnavatel resit tech 60 dni.
      MH

• 21. 4. 2006 11:32

Ilona (neregistrovaný)

no pokud je opravdu ten duvod pouze tech 60 dni, tak ano - to by mohlo pomoci, ale pokud je to jen "zastupny" duvod a zamestnavatel proste tu dovolenou dat nechce (treba z duvodu, ze maji hodne prace), tak mu ji stejne neda.... nemusi totiz ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).