Re: Prosím o radu ......... sdružení
Veškeré pohledávky musíte uvést jako zaplacené, majetek si rozdělí, nebo ho prodají a rozdělí si peníze. Podle procent ve smlouvě /50:50, nebo jak to mají/Všechny příjmy a náklady si rozdělí a zdaní. Taky jsem měla takový případ a nezávidím Vám.
>> Dobrý den, moc prosím někoho z Vás kdo by mi poradil
>>co všechno musím udělat, když účastníci sdružení
>>chtějí ukončit sdružení (pohádali se) co s
>>pohledávkama co
>>s majetkem ?????? prosíííííííííííííím
>Veškeré pohledávky musíte uvést jako zaplacené,
>majetek si rozdělí, nebo ho prodají a rozdělí si peníze.
>Podle procent ve smlouvě /50:50, nebo jak to mají/Všechny
>příjmy a náklady si rozdělí a zdaní. Taky jsem měla
>takový případ a nezávidím Vám.
Děkuji a musí podat k tomu datu daňové přiznání, protože od toho pokračují každý zvlášť. A takže se jim udají všehny pohledávky i nezpalcené do přiznání jako příjem a co s leasingem ? Jeden si chce nechat jedno auto a druhý druhé (autodoprava), co s tím? jsem bezradná, dělají si co chtějí
Navrhněte jim, ať si nechají u právníka vyhotovit dohodu o ukončení činnosti sdružení, ve které budou mít vyčísleno vše.(závazky, pohledávky, rozdělení majetku atd.). V dohodě by mělo být uvedeno, jaké auto kdo přebírá a jakým způsobem se vypořádají v případě závazků z titulu nezaplacených leas.splátek.
Daňové přiznání podávají v běžné lhůtě, ne k datu ukončení sdružení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2006 6:59
Dobrý den, moc prosím někoho z Vás kdo by mi poradil co všechno musím udělat, když účastníci sdružení chtějí ukončit sdružení (pohádali se) co s pohledávkama co s majetkem ?????? prosíííííííííííííím