Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2006 10:48
Prosím o radu,
1)vedu DE a zjistila jsem, že jsme se v roce 2005 dopustili chyby, která bude mít vliv na odvedené DPH( zvýší se naše povinnost), musím tedy podad dodatečné přiznání, kde uvedu pouze rozdíl, jestli to dobře chápu. Chci se zeptat pokud už mám DE uzavřenou danou opravu kam mam uvadět, jako v té DE, mohu to zapsat přímo do té DE za rok 2005 nebo samostatně a pak doložit, jako že už nemužu do toho zasahovat pokud je to už uzavřené - jako dopisovat údaje, a jaké označení jako náležitosti taková oprava musí mít? Taky by mě zajímalo zda to budou chtít na FU nějak blíže odůvodnit.
2) pokud tato oprava bude mít vliv na velikost výdajů, ale v tom smyslu že se nám celkové výdaje za rok 2005 zvýší musím, ale daňová povinost se nezmění - platili jsme minimální daň, musím taktéž podávat dodatečné přiznání k dani z příjmu
3) ještě prosím o radu ohledně následujícího - zjistila jsem, že když OSVČ má BÚ jako na své jméno, ne na firmu nemůže uplatňovat poplatky do výdajů, pokud jsme to tak praktikovali navýšili jsme si tak výdaje ale o 1000 kč za rok, má smysl to opravovat asi jo že, nebo nemáte zkušenoti jak na to pohlíží FÚ
Děkuji všem mnohokrát, kteří poradí a s pozdravem