Re: Náklady
doprava vstupuje do porizovaci ceny zbozi, takze uctujete stejne jako porizeni zbozi a zahrnete do jednotkove porizovaci ceny zbozi (objevi se i na vydejce)
Jinak uctovani plateb je jednoduche : 321/221 (platba z BU)
Prevzeti dodavky na sklad: 132/131 (za predpokladu, ze fakturu prijatou uctujete 131/321); tu dopravu bych uctovala taky na 131 a pak spolu se zbozim na sklad 132/131
Re: Náklady
Paní kolegyně,
Ono je to všechno trochu složitější. Tam se mají používat cenové rozdíly a náklady na pořízení.- Obojí se pak rozpouští podle spotřeby, protože kdybyste dopravu zaúčtovala na služby, asi by to berňák naboural. Kdybychom spolu seděli u stolu, podle mých zkušeností bychom si to vysvětlovali asi hodinu a stejně by Vám to nejdříve musilo pár dní probíhat hlavou. Nemám zájem veřejně udávat adresu (skromnost mi to nedovoluje), ale máte-li zájem a moc to nespěchá, zavolejte mi svoji adresu na 566 550 051, udělám příklad na kus papíru a pošlu Vám ho. Je to na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 4. 2006 14:36
Jak zaúčtovat:
- platba faktury dodávka zboží
- platba faktury za dopravu
- převzetí dodávky na sklad
Jde mi o to, jak zaúčtovat dopravu do ceny zboží? Jestli na 132 nebo 518. Protože při vyskladnění se na výdejku, kterou účtuji náklady dostanou pouze ceny jednotlivého zboží. Jak se to správně dělá?
Účtování způsobem A