Kdy vyplňovat cestovní příkaz?

• (neregistrovaný)

26. 4. 2006 10:44

Dobrý den,

asi mám primitivní dotaz, ale mohl by mi prosím někdo vysvětlit, kdy je povinen zaměstnanec vyplňovat cestovní příkaz. Děkuji a přeji hezký den. Marta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 4. 2006 10:51

Ilona (neregistrovaný)

Re: kdy vyplňovat cestovní příkaz?
      spravne 1. cast pred SC - zamestnavatel podpisem "povoluje" SC a vyuctovani za zakona predlozi do 10 dnu...

Na to se ptate? Nebo na to, v jakych pripadech je povinen vyplnovat? V tom pripade vzdy, kdyz ma narok na stravne, kilometrovne apod. On by mel asi uplne vzdy, ale kdyz neni narok na zadne nahrady, tak asi neni duvod vyplnovat....

• 26. 4. 2006 11:03

Marta (neregistrovaný)

Děkuju za odpověď.Myslela jsem v jakých případech je povinen c.přikaz vyplňovat. Také mi není jasné, zda musí vyplňovat cestovní přikaz když někam jede a je to zapsáno v knize jízd. Jsme firma, která ma 1 zaměstnance a to jednatele firmy. Ten pořád někam jezdí, ale cesťák vyplňuje jen když někde platí za ubytování a dále je vyplňuje např. při zahraničních cestách, ale jinak ne. Tak nevim, zda to tahle může být. Marta

• 26. 4. 2006 11:30

Ilona (neregistrovaný)

a diety si proplaci?
      Ten cestovni prikaz by mel byt asi v kazdem pripade: 1. zjisti se z nej kam jel a kdy (i kdyz tyto udaje mate asi i v knize jizd); 2. prikaz slouzi jako povoleni zam-tel k SC - v pripade zam-ce a zam-tele v jedne osobe (pokud tedy jednatel je i majitel) je to takove, dalo by se rict, zbytecne, ale nevim, jak by na to pohlizel FU (nekdo tady psal, ze se prave v cestovnich prikazech stouraji.... kvuli km v nakladech (tedy benzinu...)

• 26. 4. 2006 12:12

Marta (neregistrovaný)

Právě že diety se mu neproplácí, taky mi to přijde zbytečné vyplňovat na to cesťáky.Knihu jízd máme jako program v počítači a zároveň se tam píší i náklady za pohonné hmoty,kdy je čerpal a kde a také kolik.Paní co zde vedla účetnictví přede mnou, zde žádné cesťáky také neúčtovala, ale mě to nedá a pořád pátrám po tom, zda to tak může být či ne,ale nikde to nemůžu vyhledat. No, každopádně to bude asi sranda až se tady v tom bude finančák hrabat. Děkuji Vám paní Ilono z názory a odpovědi.

• 26. 4. 2006 12:16

Ilona (neregistrovaný)

taky si bohuzel nevybavuji, kde by mohlo byt (ne)napsano, ze na kazdou SC musi byt prikaz (pisemny).... ale treba se jeste nekdo zapoji....

• 26. 4. 2006 13:08

DANA (neregistrovaný)

>>>>>>Dobrý den,
      >>>>>>
      >>>>>>asi mám primitivní dotaz, ale mohl by mi prosím někdo
      >>>>>>vysvětlit, kdy je povinen zaměstnanec vyplňovat
      >>>>>>cestovní příkaz. Děkuji a přeji hezký den. Marta
      >>>>>****
      >>>>>spravne 1. cast pred SC - zamestnavatel podpisem
      >>>>>"povoluje" SC a vyuctovani za zakona predlozi do 10
      >>>>>dnu...
      >>>>>
      >>>>>Na to se ptate? Nebo na to, v jakych pripadech je
      >>>>>povinen vyplnovat? V tom pripade vzdy, kdyz ma narok
      >>>>>na
      >>>>>stravne, kilometrovne apod. On by mel asi uplne vzdy,
      >>>>>ale kdyz neni narok na zadne nahrady, tak asi neni
      >>>>>duvod
      >>>>>vyplnovat...
      Jsme dopravci a cestovní přikazy nevedeme. Cestovné řidiče se počítá na základě STaZky a na jízdy os.automobilem vedeme knihu jízd, kterou dokládám náklady a nárok na cestovné nevzniká. Cestovní příkaz je důležitý v případě, kdyby zaměstnanec na SC např. onemocněl atd. Pak je důležitý začátek a konec pracovní cesty. V praxi si to nekáži představit.
      >>>>
      >>>

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).