Re: co si tom myslíte-tuz.a zahr.cesťáky
tak snad jedine me napada odst. 4 v § 21 Zakona o cestovnich nahradach:
(4) Zaměstnavatel je povinen do deseti pracovních dnů ode dne předložení písemných dokladů provést vyúčtování pracovní cesty zaměstnance a uspokojit jeho nároky.
Ale kde neni zalobce neni soudce, ze?
Jen ty zahranicni cestaky by nemichala s tuzemskymi ..... Navic, pokud je ze zahr. SC preplatek, tak zamestnanec vraci v mene zalohy (napr. EURa) a vy prepocitavate kurzem ze dne skutecneho vraceni.... to by vam v tom asi udelalo "neporadek"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 4. 2006 14:06
Jedná se mi o to, že někteří zaměstnanci (technici) mají tuzemské pracovní cesty prakticky stále, takže si berou průběžně zálohy a já jim neproplácím jednotlivé cesťáky, ale pouze každému vypisuji konečný zůstatek (tj.rozdíl mezi zálohami a vyúčtovanými cestami) ke konci měsíce a oni si pak podle toho berou zálohy na další měsíc.
Zahraniční cesty jsem vždy vyúčtovávala zvlášť, tj. za každou cestu z pokladny doplatek nebo do pokladny přeplatek. Ale teď je zahraničních cest více a já si nejsem jistá, zda bych to mohla zjednodušit tak, že bych je výše uvedeným způsobem slučovala z tuzemskými. Myslím tím, že přeplatky nebo doplatky ze zahr.cest by se také pouze přičítaly nebo odečítaly ze zůstatku každého zaměstnance. Mohl by to někdo z nějakého důvodu napadnout?
Děkuji za každou odpověď.