Re: daňový doklad o přijetí platby
pokud ma nalezitosti dan. dokladu, tak bych povazovala za dan. doklad..... taky to tak delame: pokud prijde zalohova platba a hned po zaplaceni je dodavano zbozi, tak uz nevystavujeme dan. doklad na prijatou platbu, ale rovnou "ostrou" fakturu (pokud je to v ramci 1 mesice), kde je znovu zaklad DPH, DPH, celk. castka a pak je tam odectena zaloha, takze vysledna suma je 0.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2006 10:34
Dobrý den,
asi před měsícem jsme obdrželi od dodavatele zálohovou fakturu, tuto fakturu jsme tento týden uhradili a dodavatel nám zaslal daňový doklad o přijetí platby na nulovou částku, kde je výčíslen základ DPH, DPH a odečtena uhrazená záloha. Mohl by mi prosím někdo poradit, jestli to mám brát jako řádný daňový doklad a dát si ho do účetnictví a nebo to mám brát jen jako třeba příloho k výpisu a čekat na řádný daňový doklad. Děkuji moc,mám v tom zmatek. I.