Daňový doklad o přijetí platby

• (neregistrovaný)

27. 4. 2006 10:34

Dobrý den,

asi před měsícem jsme obdrželi od dodavatele zálohovou fakturu, tuto fakturu jsme tento týden uhradili a dodavatel nám zaslal daňový doklad o přijetí platby na nulovou částku, kde je výčíslen základ DPH, DPH a odečtena uhrazená záloha. Mohl by mi prosím někdo poradit, jestli to mám brát jako řádný daňový doklad a dát si ho do účetnictví a nebo to mám brát jen jako třeba příloho k výpisu a čekat na řádný daňový doklad. Děkuji moc,mám v tom zmatek. I.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2006 11:21

Ilona (neregistrovaný)

Re: daňový doklad o přijetí platby
      pokud ma nalezitosti dan. dokladu, tak bych povazovala za dan. doklad..... taky to tak delame: pokud prijde zalohova platba a hned po zaplaceni je dodavano zbozi, tak uz nevystavujeme dan. doklad na prijatou platbu, ale rovnou "ostrou" fakturu (pokud je to v ramci 1 mesice), kde je znovu zaklad DPH, DPH, celk. castka a pak je tam odectena zaloha, takze vysledna suma je 0.

• 27. 4. 2006 11:42

Pet (neregistrovaný)

Re: daňový doklad o přijetí platby
      Na základět tohoto dokladu si můžete odečíst DPH.Takže pokud vám nedojde v tom samém měsíci ostrá faktura tak ji dejte do účetnitví.Já to proúčtovávám 314111/321, 343019/321

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).