Leasing

• (neregistrovaný)

27. 4. 2006 10:53

Firma 1 nyní doplatila leasing na traktor, takže ten traktor bych měla dát do majetku a začít ho odpisovat. Ovšem teď nastává situace, se kterou si nevím rady. Firma 2 za firmu 1 doplatila leasing (poslední 4 splátky) - cca 200 000 Kč a dalších 600 000 pošle firmě 1 na účet. Firma 1 bude tyto peníze firmě 2 splácet opět formou leasingu.Co s tím? Mám ten traktor dávat do majetku, má to vůbec cenu? A co s tou druhou leasingovou smlouvou-ještě jsem ji neviděla.Dělá to na mě dojem, jako bych ten traktor dostala, pak ho hned prodala a kupovala si ho nazpátek na splátky.Jestli o tom někdo něco víte, poraďte mi prosím,anebo ´budu vděčná za tip, kde se o tom něco dočtu.Díky předem. Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 4. 2006 14:25

Lenka2 (neregistrovaný)

Re: Leasing
      První část případu je v podstatě tzv. cese - přenechání leasingu - dodaníte poze rozdíl. Druhá část případu: postupujete od začátku jako by se jednalo o nový leasing, ale může to být i jinak - záleží dost na tom jak je tato transakce podložena smluvně. Rozhodně do majetku nemáte co zařazovat- pokud jsem to pochopila správně traktor není váš ani v žádném okamžiku nebyl - jedná se o majetek pronajatý nebo majetek pronajatý s následným odkupem - zkuste mrknout do zákona o daních z příjmů - § 24 a § 25
      Lenka2

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).