Re: zveřejnění účetní závěrky
To je velmi správná otázka. Je mi líto, ale konkretně na ni neodpovím, zkuste si zavolat na obchodní restřík. Až dosud to bylo v pořádku, když byla kompletní závěrka uložena na OR. Zachytil jsem v TV, že v důsledku lidové tvořivosti našich poslanců by měla být uveřejněna celá v Obchodním věstníku. Obávám se, že tato novela už byla schválena. Byl vznesen dotaz, jak drahé asi uvřejnění bude, když dřívější uveřejnění jen výtahu z rozvahy a výsledovky (rozsah asi A4) stálo v Obchodním věstníku 6.000,- Kč, kolik bude stát uveřejnění všech listin, které u větších společností mají rozsah v řádu desítek stran. Aby to vše dostalo korunu, mělo se MF vyjádřit v tom smyslu, že až do vydání novely nebude postihovat, když takovéto uveřejnění nebude, ale přece jen je to zákon a závazný slib dát nelze.
Doufám že se nedivíte. Za překročení rychlosti je schválena pokuta až 500.000,- (slovy pětsettisíc) kč. Platí od 1.7.2006.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 4. 2006 17:48
Jsme a.s. - stačí zveřejnit účetní závěrku přes OR nebo musíme
přes komisi cenných papírů - nějak nemohu najít §27a odst.2 písm.c
OZ? Poslala jsem ji přímo na OR a teď nevím, jestli je to dobře.
Děkuji za odpovědi