Re: Náhrada za použití os.automobilu.
ano, je to tam (pouze nahrady pro podnikatele se stanovuji zpetne, takze tam r. 06 jeste nebude);
jinak nahrada se pocita tak, ze nejdriv z TP musite vypocitat prumernou spotrebu auta - ta se vypocita tak, ze sectete vsechny prum. spotreby v TP uvedene (vetsinou tam byvaji 3) a vydelite 3 (pokud tam jsou 3;);
dostanete tedy prumernou spotrebu auta, vynasobite cenou za km vyhlasenou MPSV pro tento rok (musite zvolit odpovidajici benzin), vydelite 100, prictete 3,8 a dostanete sazbu na km
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 4. 2006 7:55
Prosím jak budu počítat náhradu za používání svého automobilu pro zaměstnavatele? Zaměstnavatel mě požádal, abych na některé služební jízdy používal svůj vůz, já vím, že základní sazba je 3,80 + PHM, ale průměrná cena je stanovena na rok 2005 a rok 2006 zatím není jak se k té částce mám dostat. Děkuji Petr