Není důvod k panice :-)
1) Nejste placená jako FINANČNÍ poradce pečující o optimální tok financí celé rodiny, ale POUZE za správný výpočet daní. To jste udělala dobře, takže není důvod k reklamaci vaší práce ani k náhradě škody. Pokud by po Vás někdo chtěl služby komplexního finančního poradenství a optimalizaci CELKOVÝCH finančních toků v rodině, tak by vám musel poskytnout veškeré potřebné informace a taky vám tu práci navíc ZAPLATIT. To se nestalo, tak o co jde?
2) Neuhrazené pohledávky, které byly zdaněny za r.2004, zase nebyly zdaněny za r.2005. Takže CELKOVÁ výše zdanitelných příjmů za dva roky se nemění!!! O co víc zdaní za jeden rok, o to méně zdaní za další rok. Stejně tak příjem pro soc.dávky- o co víc vykáže za jeden rok, o to méně vykáže za druhý rok.
Re: Není důvod k panice :-)
>>přečetla jsem si maily níže ohledně společného danění
>>a paušálů a následného vracení sociálních dávek.
>>protože jsem taky něco dělala a vůbec by se mi
>>nelíbilo,
>>aby mi někdo předhazoval, že mu mám nahradit škodu,
>>která mu vznikla tím, že jsem pro něj spočítala a
>>vyplnila společné danění manželů, nebo paušály.
>>Protože mi
>>to nedalo, tak jsem se zeptala 2 advokátů jestli nesu
>>odpovědnost za něčí socky. Bylo mi řečeno. Vy jste za
>>něj to daňové přiznání podepsala. Ne, podepsal si ho
>>on. Takže: dle obou právníků odpovědnost za to nese
>>on
>>sám. Může si jít akorát tak stěžovat oranžové síle,
>>že
>>to tak blbě vymyslela, jestli je pravda, že by něco
>>museli vracet.
>>
>>Hezký den. Mě se teda ulevilo.
Dobře, ale víte, že když se něco takového stane ,tak v první chvíli, než se to vyjasní, za to nikdy nemůže ten dotyčný /poplatník/, ale účetní. Proto jsem se radši zeptala toho právníka. Ale jsem ráda, že jste mi to potvrdila. děkuji.
>
>1) Nejste placená jako FINANČNÍ poradce pečující o
>optimální tok financí celé rodiny, ale POUZE za správný
>výpočet daní. To jste udělala dobře, takže není důvod k
>reklamaci vaší práce ani k náhradě škody. Pokud by po
>Vás někdo chtěl služby komplexního finančního
>poradenství a optimalizaci CELKOVÝCH finančních toků v rodině,
>tak by vám musel poskytnout veškeré potřebné informace
>a taky vám tu práci navíc ZAPLATIT. To se nestalo, tak
>o co jde?
>
>2) Neuhrazené pohledávky, které byly zdaněny za
>r.2004, zase nebyly zdaněny za r.2005. Takže CELKOVÁ výše
>zdanitelných příjmů za dva roky se nemění!!! O co víc
>zdaní za jeden rok, o to méně zdaní za další rok. Stejně
>tak příjem pro soc.dávky- o co víc vykáže za jeden
>rok, o to méně vykáže za druhý rok.
Re: Není důvod k panice :-)
Ano, to chápu, taky se snažím klientům vyhovět a pomoct co nejvíc, i za rámec toho, o co mě požádají. Ale na všechno myslet nemůžeme, nejsme stroje. Obzvláště ne v březnovém vypětí. A někteří klientíci jsou pořádní .... (dosaďte libovolné nespisovné slovo) a zkoušejí z každého dostat, co jde - ze státu, z obchodních partnerů, z účetního, z kohokoliv, kdo se nechá. Jde o to nepodlehnout prvnímu nátlaku a srovnat si myšlenky. Ano, někdy účetní skutečně způsobí škodu a měl by nést důsledky. Ale někdy je to trochu jinak - viz zmíněný případ - klient dobře ví, že u soudu by se svým nárokem neuspěl, ale na vás to zkouší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
28. 4. 2006 20:48
přečetla jsem si maily níže ohledně společného danění a paušálů a následného vracení sociálních dávek. protože jsem taky něco dělala a vůbec by se mi nelíbilo, aby mi někdo předhazoval, že mu mám nahradit škodu, která mu vznikla tím, že jsem pro něj spočítala a vyplnila společné danění manželů, nebo paušály. Protože mi to nedalo, tak jsem se zeptala 2 advokátů jestli nesu odpovědnost za něčí socky. Bylo mi řečeno. Vy jste za něj to daňové přiznání podepsala. Ne, podepsal si ho on. Takže: dle obou právníků odpovědnost za to nese on sám. Může si jít akorát tak stěžovat oranžové síle, že to tak blbě vymyslela, jestli je pravda, že by něco museli vracet.
Hezký den. Mě se teda ulevilo.