Re: konkurz
Stalo se mi něco podobného, pokud je vše v pořádku, nikdo se neozve, aspoň v mém případě to tak bylo. Konkurz trval 4 roky a když už jsem nad tím zlomila hůl, tak jsem dostala dopis ať pošlu číslo účtu a bylo mi zasláno celých 369 Kč na pohledávku 16 150 Kč. Tolik k průběhu konkurzu v Čechách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 5. 2006 21:44
Dobrý den,
klientovi jsem vystavila řádně fakturu podle objednávky a běžný obchodní případ proběhl dobře. Pak nastala splatnost a začala jsem urgovat platbu. Jenže na tohoto mého klienta byl vypsán konkurz 21.10.2005, podle portálu www.justice.cz. Řádně jsem se do 30 dnů do konkurzu přihlásila se svými pohledávkami a čekala na odpověď od správce konkurzní podstaty. Jenže ouha! Už je květen, od správce konkurzní podstatvy žádná odpověď, na výše uvedeném portálu žádné jiné novinky a telefonní čísla uvedená na seznamu správců mi nikdo nebere (ani mobil). Jak mám postupovat dále? Je možno říct, že je konkurz v pořádku nebo se obrátit přímo na soud, který konkurz prohlašovat a dotazovat se tam?
Vedu DE a jde také o zdanění příjmů pro FÚ.
Děkuji za Vaše odpovědi a čas
Jindřiška