Pro pí.BDM-jaký § pro jednatele do 400 K

• (neregistrovaný)

2. 5. 2006 16:09

Dobrý den,
    paní BDM, Vaše odpovědi jsou vždy super, proto se na Vás obracím s prosbou o sdělení, v jakém § a zákonu je psáno, že je při odměně jednatele v s.r.o. do 400 Kč (osvobozeno) placení SP+ZP. A zda je nutné se hlásit na SP, ZP jako malá organizace, když v podstatě odvody žádné nebudou. Nějak to nemohu najít. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2006 16:28

bdm (neregistrovaný)

Re: Pro pí.BDM-jaký § pro jednatele do 4
      *** Všechno se odvíjí od zákona o nemocenském pojištění 54/1956. Jak zákon o pojistném na soc.zabezpečení (§5), tak zákon o zdravotním pojištění (§3) Vás na něj odkazuje. A v §5 zákona 54/1956 a hlavně §6 to máte: z nemocenského pojištění jsou jednak vyňaty příležitostné činnosti (i tam se někdy dá zařadit práce pro společnost) a jednak ty, které nepřekročí 400 Kč – o ty Vám vlastně jde. ***

• 2. 5. 2006 16:43

Radim (neregistrovaný)

Děkuji a ještě jeden dotaz k tématu
      Bezva, vše jsem našel. Děkuji a ještě dotaz, zda se máme hlasit na SP+ZP jako malá organizace, když odvody nebudou. Omlouvám se za nechytrý dotaz, řeším tuto situaci poprvé, ale já bych se nehlásil nikam. Nebo ano?

• 3. 5. 2006 9:16

bdm (neregistrovaný)

Re: Děkuji a ještě jeden dotaz k tématu
      *** Tohle ze zákona až tak jednoznačně nevyplývá ale předpokládám, že Vám všude řeknou, že nemusíte. Já nepřihlašuji ***

• 3. 5. 2006 9:58

Radim (neregistrovaný)

Re: Děkuji a ještě jeden dotaz k tématu
      Jiný kraj, jiný mrav. Zeptám se a uvidíme. Děkuji za Váš čas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).