Přeplatek na dani - moc prosím

• (neregistrovaný)

3. 5. 2006 10:11

Dobrý den, koncem dubna jsem přebírala účetnictví firmy, která má jednoho zaměstnance. Podle vyúčtování daně vyšel zaměstnanci přeplatek, ale nebylo mu provedeno roční zúčtování záloh, protože podával sám SZM. Co teď já s tím přeplatkem? Mám o něj žádat (myslím že je stejně pozdě), nebo to mám uvést v přiznání za rok 2006 a v březnu 2007 vyrovnat? Ale vůbec nevím, co si spočítal v tom svém přiznání. Nějak v tom tápu, vůbec nevím co s tím, jsem za blbce, co?. Poraďte mi prosím, nechci ošidit firmu, ale zase nechci dělat chaos na FÚ. Moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 5. 2006 10:58

Jana (neregistrovaný)

Re: přeplatek na dani - moc prosím
      Pokud si zaměstnanec sám podával přiznání, je v pořádu, že jste mu neprováděli roční zúčtování záloh. Pokud jste mu neprováděli zúčtování, nemohl mu vzniknout přeplatek.

• 3. 5. 2006 12:11

Anonymní (neregistrovaný)

Re: přeplatek na dani - moc prosím
      "Vyúčtování daně" je formulář pro zaměstnavatele. Tam nemohl zaměstnanci vzniknout přeplatek. Neudělal mu náhodou někdo jen tak cvičně výpočet daně jako pro RZD?

• 3. 5. 2006 20:16

Anonym (neregistrovaný)

Re: pozdní odpověď
      Vyúčtování daně udělala účetní přede mnou, ale je fakt, že na něm není razítko FÚ, takže asi ani nebyl odevzdán. Já ty potvrzené dokumenty dostávám od jednatele s velkým zpožděním. Jen jsem se trošku lekla, jestli jsem něco neprošvihla. Všem Vám děkuji za odpovědi.

• 3. 5. 2006 23:00

Jiřka (neregistrovaný)

Re: pozdní odpověď
      Výpočet zúčtování se na FÚ neodevzdává. To je výpočet, který zůstává založen ve mzdovém účetnictví a podle výsledku se mu pak vrací daň (přidává se ke mzdě). Pokud si podával přiznání, tak mu žádná daň neměla být zaměstnavatelem vrácena.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).