Re: pro p.Jiřku - pokrač.ze včer. - pros
>Dobragendu dělám
>letos prvně, zatím jsem jen účtovala podle podkladů
>mzdové účetní, teď jsem po ní celou agendu převzala.
>Už v minulých letech ale vyplňovala formulář
>"Vyúčtování daně vybíraných srážkou..." a "Vyúčtování daně z
>příjmů...." a je tam otisk razítka FÚ, jenže některý rok
>si zaměstnanec podával sám, a někdy semu dělalo
>vyúčtování, proto tam z minula vznikl nějaký přeplatek.
>Jenže letos podával sám, tak doufám, že se s tím
>přeplatkem vypořádal ve svém přiznání. Ale vůbec nemám jasno,
>co teda po skončení období budu vyplňovata odevzdávat.
Vy jako zaměstnavatel budete vyplňovat toto Vyúčtování .kde se
právě promítne to,zda-li jste někomu prováděli roční zúčtování daně. Pokud byste toto ročnízúčtování daně neprováděli, neuvádíte nic. Toto je však jen jedna z položek tohoto Vyúčtování, kde se uvádí měsíční výše záloh, které měly být sraženy, byly sraženy a kdy měly být a kdy byly odvedeny.Toto budete po skončení období odevzdávat. Chci Vám říci, že se zbytečně nervujete s tím,co si a zda si zaměstnanec podal nebo nepodal přiznání. Skutečně to je jeho věc. Pokud není povinen podat přiznání k dani a požádá Vás o zúčtování daně do 15.2. násl.roku
a do tohoto data předloží potřebné(ev.chybějící)doklady, pak je Vaše povinnost mu zúčtování provést. Nepožádá-li, nebo nepožádá-li Vás o potvrzení o příjmech,nepadá to na Vaši hlavu. Přeji Vám hodně štěstí a nepodceňujte se tak, učený s nebe
nespadĺ. :)
>
>Nevíte,kde bych toto všechno vyčetla? Nechci tady na
>servru otravovat s přiblblými dotazy, připadá mi, že
>všichni víte všechno a já jsem za blbce, a je mi blbý
>vás pořád otravovat. Jen mne prosímneposílejte na
>školení, už jsem na pár byla, je to drahé a většinou nic
>moc.
>Tak Vám moc děkuju, všem co tak krásně a odborně
>odpovídáte, a věnujete nám ostatním svůj čas. Mějte se
>prima a krásný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 5. 2006 8:20
Dobrý den, vracím se ke svému včerejšímu dotazu ohledně přeplatku na dani, a vy píšete, že vyúčtování daně zůstává ve mzdovce. Je fakt, že mzdovou agendu dělám letos prvně, zatím jsem jen účtovala podle podkladů mzdové účetní, teď jsem po ní celou agendu převzala.
Už v minulých letech ale vyplňovala formulář "Vyúčtování daně vybíraných srážkou..." a "Vyúčtování daně z příjmů...." a je tam otisk razítka FÚ, jenže některý rok si zaměstnanec podával sám, a někdy semu dělalo vyúčtování, proto tam z minula vznikl nějaký přeplatek. Jenže letos podával sám, tak doufám, že se s tím přeplatkem vypořádal ve svém přiznání. Ale vůbec nemám jasno, co teda po skončení období budu vyplňovata odevzdávat.
Nevíte,kde bych toto všechno vyčetla? Nechci tady na servru otravovat s přiblblými dotazy, připadá mi, že všichni víte všechno a já jsem za blbce, a je mi blbý vás pořád otravovat. Jen mne prosímneposílejte na školení, už jsem na pár byla, je to drahé a většinou nic moc.
Tak Vám moc děkuju, všem co tak krásně a odborně odpovídáte, a věnujete nám ostatním svůj čas. Mějte se prima a krásný den.