Jedná se o výkon práce???

• (neregistrovaný)

4. 5. 2006 11:25

Naše společnost pořádá dvoudenní výjezd mimo Prahu (v pracovní smlouvě mám výkon práce Praha), kde první den budou sportovní aktivity a hry a druhý den pracovní schůzka. Musím se první den zúčastňovat nebo nemusím. Myslím, že jako účetní se vůbec nejedná o výkon práce. Má na toto zaměstnavatel právo toto nařídit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 5. 2006 16:21

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Jedná se o výkon práce???
      O výkon práce se ten první den nejedná,myslím, že to cítíte správně. Nejste povinna dělat něco jiného než je sjednáno v pracovní smlouvě. Zvažte však Vaši účast již s ohledem na to,že je to Vaše zaměstnání,o které snad stojíte, nebo ne ? Utužíte svaly, kolektiv a neberte to jako nařízenou aktivitu, ale jako pro mnohé jiné kýžený únik od běžných pracovních povinností.
      Pokd ale k neúčasti máte svoje soukromé nebo zdravotní důvody, je určitě lepší jiné "nekonfliktní řešení ". Zdravím Vás :)

• 5. 5. 2006 13:16

Milka (neregistrovaný)

Re: Jedná se o výkon práce???
      Děkuji za odpověď, přesně jak jste popsala si to myslím, ale bohužel já vůbec nesportuji, Vám k tomu vrozený odpor. Bohužel jsem žádné nekonfliktní řešení nenašla, práce mě baví, ale toto opravdu dělat nechci, připadá mi to dobu nedávno minulou - dle hesla musíš. Poraďte prosím nekonfliktní řešení, když je akce od ředitelky nařízená. Moc budu vděčná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).