Re: DPH-občerstvení
Jenže to není "naše" občerstvení...., celou tuto službu děláme pro zákazníka (Svaz, který pořádá konferenci) a všechno mu pak vyúčtováváme a máme tak na druhé straně zase výnosy! Na toto jsem se už v minulém roce ptala a bylo mi řečeno, když z toho máme zase výnos, tak je to uznatelný náklad.... Jen to DPH.... furt nevím - vloni byla nakonec fa přepsaná....
Re: DPH-občerstvení
Pokud toto plnění použijete pro svou ekonomickou činnost, tj. fakturujete zákazníkovi, máte nárok na odpočet DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
4. 5. 2006 16:51
Dobrý den, ocitla se mi na stole faktura, kde je vyčíslen pronájem sálu a stravování (občerstvení). Šlo o zasedání přípravného výboru ke konferenci, kterou pro zákazníka pořádáme. V tomto výboru jsou různí sponzoři a zástupci firem, kteří se na konferenci podílejí. My máme na starosti její veškeré organizační záležitosti a to celoročně - tj. včetně sezvání těchto členů na přípravné schůzky. Teď poprvé si pánové dali i jídlo... a já jsem trochu "mimo mísu". Mohu z tohoto uplatnit DPH? Není v tom nějaký háček??? My totiž střádáme veškeré celoroční náklady na zajištění této konference a pak je po skončení konference celkové vyúčtování. Tj. tuto fakturu jim také dám do jejich nákladů, protože se konference týká...
Děkuji za názory a rady!