Re: nákladní automobil-spotřeba PH
Blbost,musí být uveden.Ověřeno u policajů. Jelikož ale vím,že nic nezmůžete, tak postupujte dle výšé uvedeného. Pa.
On ten zákon to stejně řeší jen obecně a k němu je právě ten poky. A kde byste našla tu čs. normu, to nevím. Ještě mě napadlo, zkusit zavolat do informační kanceláře MF, jednou jsem tam kvůli něčemu volala, oni to nevěděli, ale vzali si můj telefon a pak mi zavolali.
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/hs.xsl/info_kanc_kontakt.html
Ještě jsem našla o tom článek:
http://www.sagit.cz/pages/prehlrub.asp?cd=359&typ=c
a taky z něho vyplývá řešení, kdybyste sehnala kopii TP stejného typu stejné značky vozidla, kde by ta spotřeba byla, tak byste jí tímto doložila. Ale cizí člověk by Vám asi těžko dal kopii TP /i když by úplně stačila jen technická strana, bez údajů o vlastníkovi/, to ledaže by stejné auto měla nějaká spřízněná firma.
Na normu kouknu. Nicméně mi přišel mail s tím, co jsem už věděla. Je potřeba nechat zapsat spotřebu do TP dopravním insp. na základě podkladu Ústavu pro výzkum motor. vozidel nebo zařadit do obchodního majetku a pak účtovat skutečnou spotřebu. Musím to ještě někde nastudovat ale druhá možnost mi přijde jednodušší. Uvidíme, jak jsem již psala, začínám, takže se i učím...Přeji hezký víkend a děkuji moc za ochotu.E.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2006 9:09
Dobrý den, po marném shánění informací, žádám o radu zkušenější.
S.r.o. pořídila v dubnu t.r. na leasing Renault trafic (1,9) v TP označeno jako nákladní automobil (N1). SPOTŘEBA V TP není uvedena. Dle inf. FÚ musím postupovat následovně:
- sehnat TP obdobného vozu se stejným objemem válců s údajem vyplněným (nevím, jak si to úředníci představují v praxi...)
- nebo požádat DI o vepsání údaje na základě podkladu autorizovaného dealera (jak Renault ČR tak ani prodejce v našem městě mi nejsou schopni tento údaj poskytnout, prý jej nemají a v TP se neuvádí...)
- požádat výzkumný ústav motor. vozidel v Praze o změření spotřeby (nezdá se mi, že by všichni, co vlastní podobný typ dodávky utrácely čas a peníze za další úkony úředníků, cena se prý pohybuje kolem 6.000,--Kč).
Tím jsem vyčerpala všechny své možnosti. Poraďte, prosím, jak přijít ke spotřebě ať můžu účtovat s klidným svědomím. Děkuji a přeji pěkný víkend. E.