Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2006 9:38
Podnikala jsem a nyní jsem již 6 let jsem v konkurzu, byl mi přidělen správce konkurzní podstaty. Od září roku 2002 jsem nastoupila do jiné firmy jako prodavačka na základě pracovní smlouvy v hlavním pracovním poměru.Mám tudíž pouze příjmy ze závislé činnosti z tohoto zaměstnání.Vyrovnání daní mi dělala za roky 2003 a 2004 naše mzdová účetní při ročním zúčtování.Z důvodu toho,že manžel je nezaměstnaný,vyplatilo se nám za rok 2005 podat na FÚ společné zdanění manželů.K mému údivu mi od správce daně přišel dopis,ve kterém se mimo jiné píše:
Vaše podání má níže uvedené vady,pro které není způsobilé k projednávání:
Daňové přiznání musí být podáno správcem konkursní podstaty.
Jestliže je tomu skutečně tak,jak je tedy možné,že si SKP nikdy u naší mzdové úč. nevyžádal moje příjmy,neupozornil mě na to,že za mě musí podávat přiznání!?
Dokáže mi někdo poradit, co s tím teď?Finanční situace naší rodiny je více než špatná a mám teď strach,aby se to tímhle všechno ještě víc nezhoršilo.
Děkuji všem.