Re: položka v účetním deníku
Ivanko, vykašlete se na počítání položek a jestli jsem dobře pohopil, tak Vám jde o to, aby jste se dopočítala odměny za zoracování účetnictví. Udělejte to tak, že si zpracujete jeden měsíc a zjistíte kolik Vám to zabere času . Vynásobte si to hodinnami a to nejméně 300,-Kč /hod a dojte k výsledku.
Re: položka v účetním deníku
Ano pojem položka je tak jak píšete, ale u některých firem to takhle brát nemůžete, nedoplatili by se. Udělejte to tak, jak radí Ivo. Porovnejte si to s jinýma firmama (pokud máte tu možnost). Někdy můžete mít firmu, kde máte spoustu přijatých, vydaných fa, pokladní doklady, banku atd. Ale jejich účtování je každý měsíc stejné, zabere Vám to např. 2dny práce. Ale můžete mít firmu, která má méně dokladů, ale jejich účtování je komplikovanější a zabere Vám to např. týden práce. Musíte objektivně posoudit, že nemůžete 1.firmě účtovat např. 6000,-Kč a druhé by vyšlo podle položek např.3000,-Kč. Já osobně si taky počítám hodiny a pak to kontrolně propočtu na položky, a vyjde mi, že u některé firmy účtuji za položku 10,-nebo 15,-Kč (a neprodělám).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 5. 2006 16:37
Jsem asi nemožná, ale chci si ověřit, že pojem položka v účetním deníku chápu správně. Vydaná faktura (plátce DPH) jsou položky 2 + platba této faktury je další položka. Tudíž 100 vydaných a zaplacených faktur je 300 položek a při ceně 20 Kč za položku (což jsem vyčetla jako průměrnou cenu) je cena zaúčtování 6000 Kč? Je to tak?
Díky za reakce. Ivana2