Re: Vicenstranny obchod EU - DPH
Podstatné jsou dodací podmínky (kde dojde k předání zboží odběrateli). Pokud prodáte české firmě a v ČR, pak odvedete DPH a proclít musí vlastník nebo jím zmocněná osoba. Pokud bude zboží předáno českému odběrateli až na Ukrajině, pak vy jste deklarantem, fakturujete bez DPH a vývoz zboží doložíte JSD.
Re: Vicenstranny obchod EU - DPH
>>>Náš zákazník v ČR si u nás objednal zboží a chce
>>>abychom ho poslali v rámci uspíšení na Ukrajinu přímo
>>>my.
>>>Hledala jsem všude možně a chci se ujistit:
>>>já vyfakturuji českému odběrateli normálně s DPH a o
>>>víc se nestarám ... změní se něco v případě, že
>>>dopravu
>>>bude zajišťovat český odběratel a v případě, že
>>>dopravu bychom zajišťovali my?
>Podstatné jsou dodací podmínky (kde dojde k předání
>zboží odběrateli). Pokud prodáte české firmě a v ČR, pak
>odvedete DPH a proclít musí vlastník nebo jím zmocněná
>osoba. Pokud bude zboží předáno českému odběrateli až
>na Ukrajině, pak vy jste deklarantem, fakturujete bez
>DPH a vývoz zboží doložíte JSD.
Děkuji moc, nějak takto nám to říkali na školení, ale nemohla jsem se vyznat ve svých poznámkách. Takže jsem to s nimi domluvila tak, že my si vystavíme fakturu českému odběrateli, on si zmocní a zaplatí přepravce, ten to u nás vyzvedne a dopraví na Ukrajinu = proclení si zajistí náš český odběratel.
Přeji hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 5. 2006 12:36
Náš zákazník v ČR si u nás objednal zboží a chce abychom ho poslali v rámci uspíšení na Ukrajinu přímo my.
Hledala jsem všude možně a chci se ujistit:
já vyfakturuji českému odběrateli normálně s DPH a o víc se nestarám ... změní se něco v případě, že dopravu bude zajišťovat český odběratel a v případě, že dopravu bychom zajišťovali my?