Re: Dobropis-intrastat
V případech,kdy dochází k dodatečnému snížení původně fakturované ceny formou dobropisu, je třeba úpravu ceny promítnout do vykazovaných údajů pro Intrastat. Pokud následné snížení ceny /(dobropisu) je známo v době, kdy ještě údaje o přijatém či odesl. zboží nebyly uvedeny do výkazu pro Intrastat a předány celnímu úřadu (v průběhu kalendář.měsíce)se do výkazu pro Intrastat uvádějí hodnoty zboží snížené o dobropis.
Najdete to na stránkách Statistika - www.czso.cz - v sekci Intrastat, jsou tam i jiné
Jinak se opravy provádějí novým výkazem za měsíc, ke kterému se dobropis vztahuje.
Re: Dobropis-intrastat
nikdy nelze s minusem - dodatecne opravite hlaseni z 2/06, kde uvedete tu snizenou cenu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 5. 2006 13:49
Došla mi faktura z SK za nákup zboží 15 000,- SKK, Duzp je 20.4.2006. Následně mi došel dobropis za vrácení zboží v částce 6 000,- SKK. Jak se mi to projeví v Intrastatu, jak to mám napsat.díky