Dobropis-intrastat

• (neregistrovaný)

9. 5. 2006 13:49

Došla mi faktura z SK za nákup zboží 15 000,- SKK, Duzp je 20.4.2006. Následně mi došel dobropis za vrácení zboží v částce 6 000,- SKK. Jak se mi to projeví v Intrastatu, jak to mám napsat.díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2006 14:45

Ma (neregistrovaný)

Re: Dobropis-intrastat
      V případech,kdy dochází k dodatečnému snížení původně fakturované ceny formou dobropisu, je třeba úpravu ceny promítnout do vykazovaných údajů pro Intrastat. Pokud následné snížení ceny /(dobropisu) je známo v době, kdy ještě údaje o přijatém či odesl. zboží nebyly uvedeny do výkazu pro Intrastat a předány celnímu úřadu (v průběhu kalendář.měsíce)se do výkazu pro Intrastat uvádějí hodnoty zboží snížené o dobropis.

Najdete to na stránkách Statistika - www.czso.cz - v sekci Intrastat, jsou tam i jiné
      Jinak se opravy provádějí novým výkazem za měsíc, ke kterému se dobropis vztahuje.

• 9. 5. 2006 14:50

marie (neregistrovaný)

Dobropis mi přišel ve 4/06 a patří k fa z 2/06, takže nevím, zda to mám nyní uvádět ve 4/06 jako mínusem nebo jak. Prosím poraď mi, díky jinak za odpověď.

• 9. 5. 2006 15:12

Ilona (neregistrovaný)

nikdy nelze s minusem - dodatecne opravite hlaseni z 2/06, kde uvedete tu snizenou cenu

• 10. 5. 2006 18:43

graver (neregistrovaný)

...
      >nikdy nelze s minusem - dodatecne opravite hlaseni z
      >2/06, kde uvedete tu snizenou cenu
      ... pouze v případě, že tím překročíte prahovou hodnotu pro opravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).